28. 06. 2022 - 16:18
Ten Hag uveo radikalne promjene u Unitedu po uzoru na...
907
Shares
Ten Hag uveo radikalne promjene u Unitedu po uzoru na Fergusona, jutros su ga svi poslušali

Ten Hag uveo radikalne promjene u Unitedu po uzoru na Fergusona, jutros su ga svi poslušali

28. 06. 2022 - 16:18
0
Shares

Novi menadžer Manchester Uniteda Erik Ten Hag uveo je stroga pravila za nogometaše nakon što je preuzeo posrnulog velikana.


Ten Hag je zamijenio Ralfa Rangnicka na klupi Crvenih đavola i tek je počeo raditi u novom klubu. Stoga, angažovao je čovjeka koji je dobro upoznat u situaciju na Old Traffordu, nekadašnjeg člana kluba Stevea McLarena.

Ipak, nizozemski stručnjak je već ostavio svoj "rukopis" na aktuelnoj situaciji u klubu. Odlučio se uvesti nekoliko strogih pravila po uzoru na legendarnog Sir Alexa Fergusona.

Tako je Ten Hag naredio svim nogometašima da se na treningu moraju pojaviti prije 9 sati ujutro. Kod bivših trenera, nakon Sir Alexa Fergusona, igrači su mogli stizati do 10 sati u trening centar Carrington.


Jutros su svi nogometaši stigli na trening prije 9. Ten Hag je u Carrington stigao sat ranije, a prvi je došao McLaren u 7:45.
Nizozemac je uveo još nekoliko promjena po uzoru na ona pravila koja je postavio Ferguson. Naredio je igračima da moraju svi zajedno jesti u trening centru, te inzistira na druženju nakon treninga.

Već smo pisali o tome da je Ten Hag naredio da se trava na svim terenima za trening skrati na tačno 15 milimetara. Takva trava mogla bi pomoći igračima da poboljšaju vještinu dodavanja, kao i da ubrzaju igru. Ranije je najavio da će se mnogo fokusirati na vježbe s loptom, kao i na fizičku spremu igrača.

Učitaj još novosti