28. 06. 2022 - 16:07
Ferdinand ušao u Ronaldovu kuću i vidio osmoricu muškaraca: Ko...
907
Shares
Ferdinand ušao u Ronaldovu kuću i vidio osmoricu muškaraca: Ko su ovi ljudi, čovječe?

Ferdinand ušao u Ronaldovu kuću i vidio osmoricu muškaraca: Ko su ovi ljudi, čovječe?

28. 06. 2022 - 16:07
0
Shares

Nekadašnji stoper Manchester Uniteda i engleske reprezentacije Rio Ferdinand je u razgovoru sa bokserskim velikanom Anthonyjem Joshuom govorio o fudbalskim temama.

Joshua je upitao Ferdinanda da imenuje najboljeg igrača sa kojim je igrao, a Rio je automatski imenovao Portugalca sa kojim je dijelio svlačionicu na Old Traffordu punih šest godina. 

- Bio je suviše hrabar da rizikuje, da ode u drugu državu, da ostane osoba kakva je bio i nije se promijenio nimalo. Njegova želja da bude najbolji je nevjerovatna. Nikada nisam vidio tako nešto. Došao sam njegovoj kući i u dnevnom boravku je bilo šest ili sedam ljudi, upitao sam ga ''Cris, ko su ovi ljudi, čovječe?'', rekao je Ferdinand i dodao:

- Odgovorio mi je da su to njegov lični maser, nutricionista, doktor, fizioterapeut i šef kuhinje. Sve te ljude je imao kod sebe i kada nije bio najbolji na svijetu. Imao je viziju da bude najbolji na svijetu. Pazio je na apsolutno svaki detalj koji će mu pomoći da napreduje. Poslao mi je fotografiju gdje se oporavlja u moru na velikim dubinama. Vozio je dva sata da dođe do tog mjesta, ali to dovoljno govori o njemu. Drugi ljudi bi ostali kući na večeri, ali ne i on. 

Fenomenalni Portugalac nastavlja da pomjera granice i u 37. godini života, postigao je 24 gola prethodne sezone za Manchester United čiji je bio najbolji igrač u cijeloj sezoni. Mnogi profesionalci bi okačili kopačke o klin čim dođu duboko u 30-te godine, no Ronaldo nije takav... 

Učitaj još novosti