24. 06. 2022 - 15:51
Situacija u Chelseaju ne obećava: Na pomolu novi skandal, klub...
907
Shares
Situacija u Chelseaju ne obećava: Na pomolu novi skandal, klub pisao vlastima i savezu

Situacija u Chelseaju ne obećava: Na pomolu novi skandal, klub pisao vlastima i savezu

24. 06. 2022 - 15:51
0
Shares

Nove loše vijesti za navijače Chelseaja stigle su nakon što je novi vlasnik Todd Boehly pronašao moguće probleme s porezom o čemu je pisao Odjelu Vlade Velike Britanije za prikupljanje poreza i Nogometnom savezu Engleske (FA).

Od kupovine Chelseaja od Romana Abramoviča, novi vlasnik Todd Boehly nailazi na poteškoće.

Ugledni Times navodi da su vlasnici Chelseaja pronašli "područje koje zabrinjava", a tiče se poreznih poslova. Boehly i novi vlasnici Chelseaja odmah su reagovali i obratili se Odjelu za prikupljanje poreza i Nogometnom savezu Engleske (FA).

U izvještaju se navodi da je problem povezan s novcem zadržanim u klubu. Savez pažljivo prati situaciju i razmotrit će ono što je Chelsea dostavio u izvještaju.

Boehly i članovi njegovog konzorcijuma zadržali su 100 miliona funti od kupovine kluba kako bi od tog iznosa platili eventualne dugove kluba koji bi došli iz perioda vladavine Romana Abramoviča.

To je samo nastavak brojnih turbulencija u Chelseaju. Prvo je zbog sankcija Velike Britanije Roman Abramovič morao prodati Chelsea, da bi se nedavno pojavile informacije o tome da ključni dvojac kluba (Bruce Buck i Marina Granovskaja) odlaze sa Stamford Bridgea.

Sada bi Chelsea mogao potresti i porezni skandal, što je najmanje potrebno slavnom klubu u ovom tranzicijskom periodu.

Učitaj još novosti