02. 06. 2022 - 09:34
MARCA OTKRILA: Real je pokušao PSG-u ukrasti Mbappea, a sada...
907
Shares
MARCA OTKRILA: Real je pokušao PSG-u ukrasti Mbappea, a sada slijedi PAKLENA OSVETA PARIŽANA

ŽELE IM 'UKRASTI' SKORO PA SIGURNO POJAČANJE

MARCA OTKRILA: Real je pokušao PSG-u ukrasti Mbappea, a sada slijedi PAKLENA OSVETA PARIŽANA

02. 06. 2022 - 09:34
0
Shares

Real Madrid radi sve da iz Monaca dovede veznjaka Aureliena Tchouamenija. Reprezentativac Francuske iz Monaca i jedan od najboljih mladih veznjaka na svijetu jako je blizu potpisa za Real, piše Fabrizio Romano.

Marca je jučer objavila da su Tchouamenija za vikend osobno zvali Jürgen Klopp i Kylian Mbappe kako bi ga privoljeli da dođe u Liverpool, odnosno PSG, ali da ih je odbio jer se obećao Realu.

Isti izvor dodaje da je Real ubrzao pregovore s Tchouamenijem nakon što ga je definitivno odbio upravo Mbappe. Naravno, veznjaka ne dovodi kao zamjenu za napadača, nego su mu se neuspjehom dovođenja Mbappea oslobodila sredstva u budžetu. Tchouameni je, naime, jako skup. Monaco ga ne pušta ispod 100 miliona eura.

Danas Marca donosi nove detalje vezane za potencijalni transfer Tchouamenija u Real i piše kako bi u normalnim uvjetima igrač već bio u Madridu za znatno manju odštetu, ali probleme radi PSG za koji Marca piše da "torpedira Real".

Kako navode španske kolege, PSG je pokrenuo licitaciju za Tchouamenija te tako Realu nabio cijenu. U PSG-u su bijesni na Real nakon što im je Florentino Perez pokušao ukrasti Mbappea kao slobodnog igrača pa sada traže način da mu se osvete. Nije jasno želi li PSG zbilja veznjaka Monaca ili to radi samo zbog Reala, ali uspio je cijenu dogurati do 100 miliona eura.

Podsjetimo, igrača kojeg sada žele najbolji i najbogatiji klubovi u prvotimca je promovirao Niko Kovač kada je u ljeto 2020. preuzeo Monaco. Ubrzo je postao nezamjenjiv u klubu te reprezentativac Francuske. 

Učitaj još novosti