01. 06. 2022 - 23:23
Barcelona sprema spektakularna pojačanja za ljeto
907
Shares
Barcelona sprema spektakularna pojačanja za ljeto

Barcelona sprema spektakularna pojačanja za ljeto

01. 06. 2022 - 23:23
0
Shares

Ekipa Barcelone planira brojne promjene unutar tima u ljetnom prijelaznom roku.

Dosta je igrača koji su otpisani i kojih se klub namjerava riješiti, ali bit će i pojačanja kojim trener Xavi Hernandez želi osnažiti tim

Katalonski velikan već je dogovorio dolazak Francka Kessieja iz Milana kao slobodnog igrača, ali ovaj veznjak nije jedini kojeg Barca planira dovesti u svoje redove.

List Sport objavio je imena još šest fudbalera s kojim Barcelona pregovara. Među njima je i Robert Lewandowski s kojim bi uskoro razgovori trebali ući u završnu fazu.

Put Camp Noua mogao bi i trio iz odbrane londonskog Chelseaja. Barca želi Marcosa Alonsa, Cesara Azpilicuetu te Andreasa Christensena. Svi oni su se povezivali s Barcom i ranije, imaju želju da dođu, a hoće li, vidjet ćemo.

Preostala dva imena također su dobro poznata. Velikan s Camp Noua bi rado u svoje redove doveo portugalskog veznjaka Rubena Nevesa iz Wolverhamptona i Brazilca Raphinhu i Leeds Uniteda.

Katalonci navodno imaju plan u kojem bi oba fudbalera doveli u svoje redove. Wolvesima su spremni u zamjenu dati određene igrače, ali će za Raphinhu morati da pošalju zvaničnu ponudu.

Barcelona ima velike planove što se tiče naredne sezone. Klub želi napasti titulu prvaka kojoj protekle sezone nisu bili ni blizu i vjeruju da će im ovi igrači itekako pomoći na tom putu.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti