31. 05. 2022 - 10:34
KAKAV MANE, KAKVI BAKRAČI Salihamidžić izvukao asa iz rukava:...
907
Shares
KAKAV MANE, KAKVI BAKRAČI Salihamidžić izvukao asa iz rukava: Lewandowski može da ide jer se sprema transfer koji će uzdrmati Evropu

BILD TVRDI

KAKAV MANE, KAKVI BAKRAČI Salihamidžić izvukao asa iz rukava: Lewandowski može da ide jer se sprema transfer koji će uzdrmati Evropu

31. 05. 2022 - 10:34
0
Shares

Poljski napadač Robert Lewandowski još jednom je potvrdio da će uraditi sve što je u njegovoj moći da tokom ljetnog prijelaznog roka napustio Bayern i karijeru nastavi u nekom drugom klubu, a kako je rekao, uopšte više nema želju igrati za minhenski tim.

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić je u nedavnoj izjavi za Sport 1 okrivio Pinija Zahavija, agenta poljskog napadača, istakavši da mu je "napunio" glavu i da zbog toga Lewa želi napustiti Bayern.

Ipak, čini se da to nije slučaj i da Lewandowski sam želi napustiti Bayern i karijeru, prema dosadašnjim najavama, nastaviti u Barceloni.

"Moja era u Bayernu je završila. Ne vidim nikakvu mogućnost da nastavim igrati za ovaj klub", rekao je Lewandowski pa nastavio:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Lewandowski (@_rl9)

"Bayern je ozbiljan klub i vjerujem da me neće zadržati, ne želim više igrati tamo. Transfer je najbolje rješenje. Nadam se da me neće zaustaviti."

Izvršni direktor Bayerna Oliver Khan i sportski direktor Hasan Salihamidžić javno su izjavili da klub neće dopustiti Lewandowskom da ode prije 2023. godine, te nas očekuje burno ljeto kada je u pitanju njegov status u Minhenu.

Španska Marca je ranije pisala da su čelnici Bayerna jasno stavili do znanja Barceloni da Lewandoskog mogu dobiti samo po cijeni od 50 miliona eura i da oni neće imati nikakav problem da on još godinu dana ostane u klubu, a nakon toga kao slobodan igrač nastavi karijeru u nekoj drugoj sredini.

Čelnici Bayerna sada su potpuno svjesni da će ovog ljeta teško zadržati Lewandowskog i već su krenuli tražiti adekvatnu zamjenu za Poljaka.

Hasan Salihamidžić se tako već sada bacio na posao oko pronalaska novog napadača, te na listi ima nekoliko zanimljivih imena koji bi mogli biti zamjena za jednog od najboljih napadača na svijetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Lewandowski (@_rl9)

Ugledni Bild jutros je objavio da je Bayern našao fantastičnu zamjenu za Lewandowskog, te da bi ovaj transfer mogao uzdrmati Evropu ovog ljeta. Navodno, na meti Bavaraca je Romelu Lukaku koji je na izlaznim vratima Chelseaja nakon samo jedne sezone.

Lukaku želi da napusti Stamford Bridge jer je nezadovoljan svojom minutažom i želja mu je da se vrati u Inter, ali klub iz Milana nije baš u stanju da plati 100 miliona eura za ovog napadača.

Sve to pomno prate Salihamidžić i društvo koji su spremni da Lukakuu ponude ugovor na pet sezona i nemaju problem oko njegovog obeštećenja.

U Bayernu smatraju da bi Lukaku bio odlično pojačanje za njemački klub jer je on tip napadača koji idealno odgovara igri Bayerna. Kontakti su navodno već uspostavljeni i pregovori su u toku. Da li će do transfera i doći, saznat ćemo uskoro...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti