30. 05. 2022 - 18:24
Kakav šok na Roland Garrosu: Jedan od najvećih favorita se...
907
Shares
Kakav šok na Roland Garrosu: Jedan od najvećih favorita se oprašta od turnira, mladi Danac ide dalje

PARIZ

Kakav šok na Roland Garrosu: Jedan od najvećih favorita se oprašta od turnira, mladi Danac ide dalje

30. 05. 2022 - 18:24
0
Shares

Danski teniser Holger Rune plasirao se u četvrtfinale Roland Garrosa nakon nevjerovatne pobjede protiv Stefanosa Tsitsipasa rezultatom 3:1, po setovima 7:5, 3:6, 6:3, 6:4.

Meč je trajao tri sata i četiri minuta. Tsitsipas je bio potpuni favorit, a Grk je i bolje započeo susret. Načinio je prvi brejk u četvrtom gemu, za vodstvo od 3:1, ali je Rune već u narednom vratio izgubljeni servis. Na novi brejk čekalo se sve do 11. gema, kada je 19-godišnjak još jednom oduzeo servis Tsitsipasu i u narednom gemu došao do seta.

U drugom setu nije bilo brejkova sve do osmog gema. Tada je Grk iskoristio pad koncentracije 40. tenisera svijeta, oduzeo mu servis i poveo sa 5:3, da bi u narednom gemu stigao do poravnanja u setovima.

Ključni gem u trećem setu bio je šesti. Tsitsipas je odservirao katastrofalno i dozvolio brejk sa nulom za vodstvo Runea od 4:2. Danac je majstorski servirao, sačuvao prednost i došao do 2:1 u setovima.

Najdramatičniji bio je četvrti set. Četvrti teniser svijeta, Tsitsipas suočio se sa tri brejk lopte u trećem gemu i sve je uspio da ih spasi. Međutim, u petom gemu nije bilo pomoći za njega, Rune je odigrao sjajno, napravio brejk i poveo sa 3:2. Uspio je da i u narednom gemu na servis Tsitsipasa načini brejk i povede sa ogromnih 5:2, no tada se razigrao Grk.

Uspio je Tsitsipas vratiti brejk u idućem gemu i ostati u meču. Međutim, kod rezultata 5:4 Rune je servirao za senzacionalni plasman u četvrtfinale Roland Garrosa. Nije mu bilo svejedno, Tsitsipas je imao čak tri brejk lopte, ali ih je fenomenalni 19-godišnjak spasio i na kraju stigao do najvećeg trijumfa u karijeri. Protivnik Holgeru Runeu u četvrtfinalu biti će Casper Ruud.

Učitaj još novosti