30. 05. 2022 - 16:39
DRAMATIČNO OBRAĆANJE UOČI MEČA S ĐOKOVIĆEM: Rafael Nadal...
907
Shares
DRAMATIČNO OBRAĆANJE UOČI MEČA S ĐOKOVIĆEM: Rafael Nadal šokirao apsolutno sve najavom... (VIDEO)

PARIZ

DRAMATIČNO OBRAĆANJE UOČI MEČA S ĐOKOVIĆEM: Rafael Nadal šokirao apsolutno sve najavom... (VIDEO)

30. 05. 2022 - 16:39
0
Shares

Španski teniser Rafael Nadal na konferenciji za medije uoči meča protiv Novaka Đokovića na Roland Garrosu rekao je da bi mu susret protiv prvog reketa svijeta mogao biti i posljednji u karijeri zbog velikih problema koje ima s povredom stopala.

Nadal je rekao da će Đoković sigurno igrati s puno samopouzdanja jer je u seriji od devet pobjeda, a kaže da će biti veliki izazov igrati protiv tenisera iz Srbije.

"Nadam se da ću biti dovoljno dobro da treniram prije meča. Nisam igrao protiv Đokovića godinu dana i naravno da će mi to biti veliki izazov. Slavio je u posljednjih devet mečeva, osvojio je turnir u Rimu i sigurno će imati puno samopouzdanja. Znam kakva je moja situacija kada je zdravlje u pitanju i prihvatam je takvu kakva je. Borit ću se, ne mogu se žaliti, ipak sam došao do četvrtfinala. Prije dvije i po sedmice nisam mislio da ću biti tu, a svaki meč mi može biti posljednji na Roland Garrosu", poručio je Nadal.

Nakon toga je rekao da bi mu meč protiv Đokovića mogao biti posljednji na ovom turniru.

"Meč sa Đokovićem bi mogao biti moj posljednji na Roland Garrosu, a volio bih da se igra po danu. Prošao sam kroz puno komplikacija sa stopalom i znam da mi svaki meč može biti posljednji u karijeri. Pokušavam nastaviti živjeti san igranja tenisa, pa šta god bude", rekao je Nadal.

Nadal je ranije govorio kako je povreda stopala postala dio njegovog života te da ima hroničnu bolest za koju ne postoji liječenje.

Učitaj još novosti