20. 05. 2022 - 11:56
KAKAV LIK Haaland oduševio saigrače u Borussiji, na poklone...
907
Shares
KAKAV LIK Haaland oduševio saigrače u Borussiji, na poklone potrošio pravo bogatstvo: Evo šta im je ostavio

BUNDESLIGA

KAKAV LIK Haaland oduševio saigrače u Borussiji, na poklone potrošio pravo bogatstvo: Evo šta im je ostavio

20. 05. 2022 - 11:56
0
Shares

Nakon dvije i pol godine, Erling Haaland napušta Borussiju Dortmund.

Sjajni norveški napadač karijeru nastavlja sa Manchester Cityjem, a prethodno je u Dortmundu ostavio veliki trag u dresu Borussije. On je u Borussiji zabio 86 golova uz 23 asistencije na 89 utakmica.

Nakon što je shvatio da odlazi u Manchester, gdje ga čeka ekstra bogati ugovor, Haaland je svojim sada već bivšim saigračima i pojedinim uposlenicima Borussije dijelio poklone vrijedne oko 500.000 eura.

Kako piše Bild, svakom od 33 saigrača poklonio je Rolex sat sa ličnom gravurom, a cijena jednog iznosi od 13 do 15 hiljada eura. Posebne poklone darivao je osoblju kluba, kuharima, fizioterapeutima, doktorima...

Satovi koje je Haaland poklonio saigračima dolaze iz Nizozemske u malim kutijama i u svakoj se nalaze tri fotografije napadača.

"Bila mi je čast nositi ovaj dres. U Borussiji Dortmund imali smo nezaboravne trenutke, upoznali smo posebne ljude, a da ne govorimo o navijačima koji su uvijek bili dvanaesti čovjek na terenu. 'Žuti zid' je zaista nevjerovatan. Nikada neću zaboraviti ove stvari. Hvala svima", bila je poruka Erlinga Halanda.

Od navijača Borussije oprostio se nedavno u meču protiv Herthe u 34. kolu Bundeslige, kada je postigao posljednji gol za Milionere.

Učitaj još novosti