20. 05. 2022 - 11:50
SKANDAL SA GUDISONA IZ UGLA PROVOKATORA: Brutalno vrijeđao...
907
Shares
SKANDAL SA GUDISONA IZ UGLA PROVOKATORA: Brutalno vrijeđao Vijeru, poslije toga se previjao s telefonom na zemlji

PREMIERSHIP

SKANDAL SA GUDISONA IZ UGLA PROVOKATORA: Brutalno vrijeđao Vijeru, poslije toga se previjao s telefonom na zemlji

20. 05. 2022 - 11:50
0
Shares

Prilično skandalozne scene vidjeli smo juče po završetku sinoćne utakmice između Evertona i Kristal Palasa u okviru odložene utakmice 33. kola Premijer lige Engleske.

Karamele su pobjedom poslije velikog preokreta, inače prvog koji su napravili u istoriji ovog takmičenja nakon što su gubili sa dva ili više golova razlike na poluvremenu, obezbijedile opstanak u elitnom rangu takmičenja.

Navijači su već u 85. minutu prvi put uleteli na teren nakon pogotka Dominika Kalvert-Luina za vodstvo, što je prouzrokovalo prekid od nekoliko minuta. Sudija Entoni Tejlor je sve to temeljno nadoknadio, produžio je meč za sedam dodatnih minuta, poslije čega je uslijedio novi haos.

Tada je gotovo pola Gudison parka završilo na travnatoj podlozi kako bi proslavilo opstanak u Premijer ligi u sezoni u kojoj se Everton nekoliko puta našao i u zoni ispadanja iz iste. Zapravo, situacija je bila takva da su Karamele u jednom momentu bile najugroženije da se uz Votford i Norič presele u Čempionšip.

Ipak, čitava proslava ostaće u senci velikog incidenta, kada je jedan nevaspitani navijač Evertona provocirao trenera gostujućeg tima, Patrika Vijeiru unosivši mu se u lice i pokazujući mu srednji prst. Francuz je pokušavao da ostane smiren, ali ovaj nije odustajao od psovki i ružnih riječi.

- P**i ga, gobline! Od****i! - čulo se, prije nego što je Vijeiri "pukao film" i krenuo da šutira navijača, a ovaj završio na zemlji.

Vidjećemo da li će biti sankcija, kako za Everton, tako i za Vijeiru, koji je i pored svega nije mogao sebi da dopusti takvo ponašanje.

Učitaj još novosti