16. 05. 2022 - 18:05
BILD DONIO EKSKLUZIVU Počeli tajni pregovori, čini se da je...
907
Shares
BILD DONIO EKSKLUZIVU Počeli tajni pregovori, čini se da je Bayern pronašao zamjenu za Lewu i to u liku napadača bh. korijena

SAŠA KALAJDŽIĆ U MINHENU?

BILD DONIO EKSKLUZIVU Počeli tajni pregovori, čini se da je Bayern pronašao zamjenu za Lewu i to u liku napadača bh. korijena

16. 05. 2022 - 18:05
0
Shares

Robert Lewandowski želi napustiti Bayern uprkos ugovoru koji je važeći do 2023. godine. To je potvrdio Bayernov sportski direktor Hasan Salihamidžić u izjavi za Sky prije utakmice protiv Wolfsburga.

"Razgovarao sam s Lewom. Rekao je da ne želi prihvatiti našu ponudu za produženje ugovora i da bi želio napustiti klub naljeto", potvrdio je Salihamidžić.

Odluka ponajboljeg svjetskog nogometaša je jasna, ali koji je njegov motiv?

"Rekao je da bi želio isprobati nešto drugo", otkrio je Salihamidžić i pritom jasno dao do znanja:

"Ali, naš stav se nije promijenio. Lewa ima ugovor do 30. juna 2023. To je činjenica".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Lewandowski (@_rl9)

Na pitanje što se mora dogoditi da Lewandowski promijeni stav, Hasan je rekao:

"Ne bavim se tim, jer je naš stav uvijek bio jasan".

Prema Salihamidžiću, pregovori s drugim klubovima oko prodaje Lewandowskog još nisu vođeni. Poljak bi želio preći u Barcelonu, a Katalonci ulažu velike napore za njegov transfer i moguće je da će Bavarci na kraju popustiti.

U Minhenu ne sjede skrštenih ruku pa su krenuli u potragu za zamjenom. Prema pisanju Bilda, Bayern je shvatio da će morati da nađe novog napadača već ovog ljeta, a navodi se da su održani "tajni sastanci" sa predstavnicima Stuttgartovog napadača Saše Kalajdžića.

Ovaj 24-godišnji reprezentativac Austrije smatra se Lewinim nasljednikom, iako je opcija i Sebastian Haller iz Ajaxa.

Austrijanac ima ugovor sa Stuttgartom do 2023. godine, baš kao i do kada vrijedi ugovor Lewe s Bavarcima. S obzirom na tu činjenicu, Bayerna transfer Kalajdžića ne bi trebao biti problem jer će Stuttgart biti spreman da ga pusti i za oko 20 miliona eura.

I sam Saša želi da napravi iskorak u karijeri, a odlazak u Bayern za njega bi bilo poput ostvarenja dječačkih snova.

S druge strane, Bayern bi Lewu mogao prodati za oko 35 miliona eura, čime bi "pokrili" dolazak Kalajdžića bez ikakvih problema, no samo je pitanje može li reprezentativac Austrije ispuniti sva očekivanja i uspjeti na najbolji način nadoknaditi odlazak Lewandowskog.

Inače, Kalajdžić je dijete izbjeglica iz BIH, a rođen je 1997. u Beču (Austrija).

Učitaj još novosti