15. 05. 2022 - 08:25
Pogba poslušao srce i izabrao novi klub, ključni sastanak u...
907
Shares
Pogba poslušao srce i izabrao novi klub, ključni sastanak u ponedjeljak

Pogba poslušao srce i izabrao novi klub, ključni sastanak u ponedjeljak

15. 05. 2022 - 08:25
0
Shares

Nakon smrti Mine Raiola za karijeru Paula Pogbe počela se brinuti advokatica Rafaela Pimenta koja je dugo godina sarađivala sa pokojnim menadžerom.

Život ide dalje i igrači u čije je ime Raiola pregovarao već traže nove klubove i pripremaju transfere. Neki su ih i završili poput Erlinga Haalanda koji je prešao u Manchester City.

Naredni koji će završiti transfer je prema svemu sudeći Paul Pogba koji nakon šest godina napušta Manchester United i to kao slobodan igrač.

U subotu navečer velike vijesti o narednom Pogbinom klubu je objavio Gianluca Di Marzio prema kojim bi se francuski veznjak trebao vratiti u Juventus.

I u nedjelju ujutro glavni sportski listovi na Apeninima na naslovnicama donose priču kako se Juventus sprema angažovati Pogbu.

Pogba na stolu ima i ponudu PSG-a koja je daleko bolja od Juventusove, ali u torinskom klubu vjeruju da je svjetski prvak s Trikolorima poslušao srce i da će se vratiti među Bianconere.

Ključni dan bi mogao biti ponedjeljak kada će se u Torinu održati sastanak između predstavnika Juventusa i 29-godišnjeg reprezentativca Francuske.

Pogba je svoj najbolji fudbal igrao u Juventusu gdje je doživio i svjetsku slavu te je sjajnim igrama natjerao Uniteda da ga plati 100 miliona eura, dok je na Old Traffordu periodično pokazivao formu iz Torina.

Eventualni Pogbin dolazak u Juventus bi predstavljao ogromno pojačanje za vezni red Bianconera koji je već godinama najslabiji dio tima.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti