15. 05. 2022 - 08:29
Navijačima je rekao da plače, ali ipak odlazi za finansijski...
907
Shares
Navijačima je rekao da plače, ali ipak odlazi za finansijski jaču ponudu

Navijačima je rekao da plače, ali ipak odlazi za finansijski jaču ponudu

15. 05. 2022 - 08:29
0
Shares

Rijetki su igrači u modernom fudbalu koji su cijelu karijeru proveli u jednom klubu ili su ugovorom bili vezani za jedan klub. 

Lorenzo Insigne je cijelu svoju karijeru proveo u Napoliju, iako je bio na nekoliko posudbi njegovu ugovor s Paretnopeima nikad nije prestajao.

Prvotimac Napolija je bio punih deset godina, u međuvremenu je postao i kapiten kluba sa juga Italije, ali sada je došlo vrijeme za rastanak.

Insigne ostvalja klub svog života. Mnogi će mu prigovoriti da je izabrao novac. Karijeru će nastaviti u Torontu gdje će godišnje zarađivati 8 miliona dolara, duplo više nego u Napoliju.

Nedjeljni meč protiv Genoe će za 30-godišnjaka biti posljednji domaći meč u dresu Napolija i prema informacijama iz Italije prvak Evrope s Azzurrima se nalazi u očajnom stanju.

Insigne se u petak družio s ultrasima Napolija. Nije govorio mnogo jer jednostavno nije imao snage. I one riječi koje je reako dugo će se pamtiti.

"Ovdje sam da vam se zahvalim, ali i da vam kažem da će Napoli uvijek biti moj dom. Kada god budem mogao vratiti ću se", rekao je Insigne.

Video OVDJE

"Ne mogu da vam ne kažem da plačem već tri dana i svaki put se naježim kad prođem pored stadiona jer je ovo deset godina bio moj dom."

Navjerniji navijači Napolija su se Insigneu zahvalili plaketom, dok je italijanski reprezentativac pokušavao da sakrije svoje emocije.

Insigne je za Napoli odigrao preko 400 utakmica i postigao preko 100 golova. S ovim klubom je osvojio dva Kupa Italije i jedan italijanski Superkup.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti