15. 05. 2022 - 08:05
Zvijezda Bayerna nije putovala u Wolfsburg, Nagelsmann: "Nije...
907
Shares
Zvijezda Bayerna nije putovala u Wolfsburg, Nagelsmann:

Zvijezda Bayerna nije putovala u Wolfsburg, Nagelsmann: "Nije u najboljem emotivnom stanju"

15. 05. 2022 - 08:05
0
Shares

Niklas Sule nije danas s ostatkom Bayernove ekipe gostovao u Wolfsburgu.

Bayern se remijem 2:2 u Wolfsburgu oprostio od sezone, a njemački prvak sada uveliko može da pravi planove za sljedeću sezonu. U sezoni koja dolazi bit će novih lica, a nekih starih neće biti. Ono što je sigurno, Niklas Sule neće nositi dres Bavaraca jer je već ranije dogovorio transfer u Borussiju Dortmund.

Trener Bayerna Julian Nagelsmann je objasnio nakon gostovanja u Wolfsburgu zbog čega stoper nije putovao sa timom.

"Razgovarali smo s njim tokom sedmice. Zapravo smo planirali u potpunosti popuniti ekipu igračima koji će s biti s nama sljedeće sezone", rekao je Nagelsmann.

"Ni on sam nije bio u najboljem emotivnom stanju na posljednjem treningu, pa smo ga upitali da li želi putovati na ovo gostovanje i rekao je da vjerovatno ne, pa smo ga ostavili kod kuće", dodao je trener Bayerna.

Sule je u Bayernu igrao od 2017. godine, te ima čak 170 zvaničnih utakmica i pet naslova prvaka Njmeačke, te jedan naslov Lige prvaka.

On je protiv Stuttgarta u 33. kolu igrao i dobio ovacije navijača, koji su ga pozdravili i na neki način mu se zahvalili za sve, a od nove sezone gledaće ga u dresu svog rivala iz Dortmunda.

Sportsport.ba

Učitaj još novosti