14. 05. 2022 - 16:10
SARAĐIVAO SA MAFIJOM I ZAVRŠIO U ZATVORU - KONAČNO JE NA...
907
Shares
SARAĐIVAO SA MAFIJOM I ZAVRŠIO U ZATVORU - KONAČNO JE NA SLOBODI: Bio je ikona Serije A, pa utjerivao dug sa kriminalcima

SARAĐIVAO SA MAFIJOM I ZAVRŠIO U ZATVORU - KONAČNO JE NA SLOBODI: Bio je ikona Serije A, pa utjerivao dug sa kriminalcima

14. 05. 2022 - 16:10
0
Shares

Nekadašnji fudbaler izlazi iz zatvora i dobija dozvolu da se bavi trenerskim poslom!

Kada je Palermo igrao veliku ulogu u Seriji A, on je bio kapiten!

Nekadašnji italijanski fudbaler Fabricio Mikoli (42) osuđen je u novembru 2021. godine na tri i po godine zatvora zbog saradnje sa mafijom i reketiranja, ali je njegov advokatski tim uspeo u svojoj namjeri da ga izvuče na slobodu. Nekoliko mjeseci kasnije Mikoli je na slobodi, na putu za Salento i uskoro će moći ponovo da se bavi trenerskim poslom.

Dobre vezni za legendarnog fudbalera Serija A, dugogodišnjeg kapitena Palerma i člana brojnih drugih timova saopštio je njegov advokat.

"Žalba Nadzornom sudu u Veneciji je prihvaćena i odobrena je uslovna kazna", otkrio je Antonio Savoja, koji se prethodnih mjeseci bavio ovim slučajem.

Mikoli je optužen za iznudu novca mafijaškim metodama, a prilikom reketiranja vlasnika noćnog kluba sarađivao je sa poznatim mafijašima sa juga Italije. Tada mu je pomagao "bos" Mauro Laurikela, čovjek koji je kasnije zbog iste stvari završio u zatvoru.

Mikoli je plakao nakon izricanja presude:

Fabricio je tada pokušavao da se odbrani govoreći da nije znao za kriminalne radnje kojima se bavi porodica Laurikela, ali to nije bilo dovoljno uvjerljivo za sud...

Kompletan slučaj star je skoro deset godina, a Mikoli je još tokom igračke karijere pokušao da izvuče 12.000 evra od vlasnika noćnog kluba u Palermu. Nekoliko godina kasnije počeo je sudski postupak, a prva presuda stigla je 2017. godine. Mikoli se na nju žalio, pa je suđenje potrajalo još četiri godine, sve dok u novembru nije donijeta konačna odluka.

Iako je tada delovalo da će u zatvoru morati da provede tri i po godine kazne, njegov advokat je uspio da ga ranije izvuče na slobodu, pod specijalnim uslovima. Fabricio će moći da se bavi trenerskim poslom, ali će se pratiti njegovo kretanje u toku čitavog dana. Neće smeti da se viđa sa drugim licima koja imaju dosije, kao ni da bude van kuće nakon ponoći.

Mikoli je ponikao u omladisnkoj školi Milana, ali je svijet za njega čuo tek kada ga je Juventus doveo iz niželigaša Ternane. Kasnije ga je karijera vodila u Peruđu, Fiorentinu i Benfiku, da bi najbolje dane proveo u Palermu. Oprostio se od fudbala 2015. godine na Malti, a čak 10 puta bio je reprezentativac Italije.

(MONDO)

Učitaj još novosti