13. 05. 2022 - 18:04
Golman ušao u finale Eurosonga, u Torinu "zadužio" i dres...
907
Shares
Golman ušao u finale Eurosonga, u Torinu

Golman ušao u finale Eurosonga, u Torinu "zadužio" i dres Juventusa

13. 05. 2022 - 18:04
0
Shares

U sutrašnjem finalu Eurosonga u Torinu ukupno 25 zemalja borit će se za osvajanje kristalnog mikrofona, uključujući Belgiju koju će u izboru za najbolju pjesmu pretstavljati profesionalni nogometaš.

Ova srednjoevropska zemlja samo je jednom pobijedila Eurosongu, s pjesmom "Je t'aime la vie" Sandre Kim , a ove će godine pokušati ponovno s Jéremiejem Makieseom.

Pjevač, pobjedik "The Voicea" u Belgiji prošle godine, plasirao se u veliko finale Eurovizije koje je na programu u subotu. Nastupit će pod rednim brojem 16 i izvesti numeru " Miss You".


No, muzika nije jedini hobi ovog 21-godišnjeg umjetnika, jer Makiese svoju muzičku karijeru spaja s nogometom. Naime, mladi golman nedavno je potpisao profesionalni ugovor s ekipom Excelsior Virton FC, klubom koji je belgijski drugoligaš.

Makiese je počeo igrati nogomet s 13 godina za BX Brussells. Kasnije je prošao kroz Jeunesse Molenbeek, Royal Wallonia Walhain i La Louviere Center. S potpisom ovog novog ugovora i prolaskom u finale Eurosonga. , čini se da stvari idu dobro za Makiesea i da se za sada ne želi odreći nijedne od svoje dvije velike strasti.

Dvadesetjednogodišnji čuvar mreže boravak u Torinu iskoristio je da posjeti stadion najvećeg italijanskog kluba Juventusa, te je tom prilikom dobio dres s brojem jedan.

Na ovogodišnjem Eurosongu najveći favoriti su predstavnici Ukrajine odnosno sastav Kalush Orchestra, čiji snimak nastupa trenutno ima 3,3 miliona pregleda.

Klix.ba

Učitaj još novosti