14. 05. 2022 - 13:50
Ancelotti jasno pokazao gdje će Hazard biti iduće sezone
907
Shares
Ancelotti jasno pokazao gdje će Hazard biti iduće sezone

Ancelotti jasno pokazao gdje će Hazard biti iduće sezone

14. 05. 2022 - 13:50
0
Shares

Iz perspektive uloženog i dobijenog Eden Hazard se smatra najvećim promašajem Real Madrida posljednjih godina. 

Belgijanac je Kraljeve koštao 115 miliona eura, ali zbog stalnih problema s povredama nije uspio opravdati epitet velikog pojačanja.

Iz razloga što gotovo pa ne igra često se špekuliše o mogućem odlasku Hazarda iz Madrida, a o tome je govorio i Carlo Ancelotti pred utakmicu protiv Cadiza

Italijan je kazao da će iskusni veznjak ostati na stadionu Santiago Bernabeu te će i u novoj sezoni nositi dres Los Blancosa.

"Hazardov je plan veoma jasan. Ostaje i jako je motivisan jer nije bio na nivou proteklo vrijeme i želi da pokaže svoj kvalitetet. Želi dokazati da je kvalitetan", kazao je trofejni trener.

Ancelotti je dodao da bi Hazard nakon višemjesečne pauze konačno mogao zaigrati protiv Cadiza.

"Mislim da će biti tako. Dosta je utakmica, ima i umora, bit će rotacija. Mislim da broj minuta nije važan koliko kvaliteta. Najbolji primjer je Rodrygo koji nije igrao mnogo minuta, ali je pokazo kvalitet i pravio razliku."

Hazard je na stadion Santiago Bernabeu stigao prije tri ljeta. Do sada je uspio skupiti svega 65 nastupa uz šest golova i 10 asistencija.

Od dolaska u Real za nepune tri sezone imao je čak 15 povreda i propustio je skoro 70 utakmica. Za to vrijeme je na ime plate zaradio oko 70 miliona eura.

Sportsport.ba

Učitaj još novosti