14. 05. 2022 - 14:14
Camavinga o Modriću: Slomio bih gležanj da pokušam ono što on radi
907
Shares
Camavinga o Modriću: Slomio bih gležanj da pokušam ono što on radi

Camavinga o Modriću: Slomio bih gležanj da pokušam ono što on radi

14. 05. 2022 - 14:14
0
Shares

Luka Modrić u 37. godini igra jednu od svojih najboljih sezona od kad je u Realu. Hvale ga svi, od medija preko saigrača do trenera Carla Ancelottija, a sve se glasnije priča o tome da će mu Real ponuditi ugovor na još jednu sezonu i da će Modrić definitivno karijeru završiti na Santiago Bernabeuu.

Modrić je igrao ključnu ulogu u gotovo svim velikim Realovim pobjedama ove sezone, a njegovu ulogu sjajno je u ludoj utakmici protiv Manchester Cityja u uzvratu polufinala LP-a odradio Eduardo Camavinga. Fantastični 19-godišnji Francuz je nakon ulaska u igru izluđivao Engleze, a ovih dana je dao veliki intervju za France Football u kojem je, između ostalog, govorio i o Modriću.

"On, Kroos i Casemiro su napravili sve kako bih se što prije prilagodio na ekipu, veznu liniju i klub. Ja sam vrlo otvoren s njima i ne sramim se pitati ih bilo šta. Kad ste takvi prema njima, onda su oni otvoreniji prema vama i pravi je užitak dijeliti svlačionicu s takvim igračima", rekao je Camavinga i dodao:

"Trenirati i igrati s Modrićem je nevjerovatno. On ima taj neki instinkt, viziju... Pa nije bezveze dobio Zlatnu loptu. Oni njegovi pasevi vanjskom nogom... Ja bih slomio gležanj da to probam izvesti. Jednako je aktivan i u obrani i u napadu i njegove kretnje velika su mi inspiracija."

Camavinga je imao šest godina kad je Modrić 2008. došao u Madrid iz Tottenhama za 22.5 miliona eura. Hrvatski reprezentativac u međuvremenu je postao klupska legenda s 433 nastupa, 31 golom i 73 asistencije, a Camavinga mu se pridružio prošlog ljeta, nakon što je Real platio Rennesu 31 milion eura.

Učitaj još novosti