12. 05. 2022 - 20:10
Nadalovi navijači nose majicu s likom ministra koji je...
907
Shares
Nadalovi navijači nose majicu s likom ministra koji je Đokoviću ukinuo vizu za Australiju

Nadalovi navijači nose majicu s likom ministra koji je Đokoviću ukinuo vizu za Australiju

12. 05. 2022 - 20:10
0
Shares

Navijači Rafaela Nadala na Masters 1000 turniru koji se igra u Rimu nose majice posvećene Alexu Hawkeu, ministru za imigraciona pitanja Australije.

Skandal s vizom za Novaka Đokovića u Australiji gotovo da je zaboravljen. Ipak, pamte ga još uvijek navijači Rafe Nadala koji su odlučili privući pažnju na Masters 1000 turniru u Rimu.

Alex Hawke je, podsjetimo, najzaslužniji čovjek za deportaciju Đokovića iz Australije. Srbijanski teniser je došao u Melbourne na prvi Grand Slam turnir u sezoni, ali mu je u međuvremenu Hawke ukinuo vizu i on je deportovan.

screenshot-190

Kako Đoković nije mogao braniti titulu u Melbourneu, Nadal je imao olakšan posao i došao je do 21. Grand Slam titule u karijeri. Tu je ispisao historiju svjetskog tenisa.

Stoga, nekoliko fanova odlučilo je napraviti majicu s likom Hawkea i s porukom "Hvala, kralju", zahvaliti mu se na odluci, prenosi Sportklub.

Bez obzira da li je u pitanju samo šala, ovakva poruka sigurno nije u sportskom duhu i sam Nadal, koji je veliki džentlmen, više puta je ponovio da voli igrati kad je najjača konkurencija.

Učitaj još novosti