12. 05. 2022 - 17:59
Tajne čudesne Haalandove forme: Jede šest puta dnevno, počasti...
907
Shares
Tajne čudesne Haalandove forme: Jede šest puta dnevno, počasti se samo u rodnom gradu

Tajne čudesne Haalandove forme: Jede šest puta dnevno, počasti se samo u rodnom gradu

12. 05. 2022 - 17:59
0
Shares

Nakon što je ozvaničen njegov transfer u Manchester City, Erling Haaland je postao još bitniji za medije u Engleskoj koji su posebno istražili tajnu njegove fizičke forme.

Od samog početka karijere Haaland bilježi impresivne rezultate i statistike. Međutim, korak po korak svoje tijelo doveo je u nevjerovatnu fizičku formu pa su se mnogi šalili da ih podsjeća na "laboratorijski" projekt.

Dok je bio tinejdžer, Haaland je bio prilično mršav. No, treninzima i pravilnom ishranom došao je do nevjerovatne forme koja mu je prednost u odnosu na rivale u nogometu.

Za razvoj je bio bitan strogi plan ishrane. Sun otkriva da Haaland jede šest obroka dnevno i da ne želi odstupati od plana osim u situacijama kada je kod kuće u rodnom gradu Bryneu u Norveškoj.

Haalandovu ishranu najviše čine piletina i kuhana tjestenina bez soli i ulja. Veliki dio njegovog menija predstavljaju morski plodovi i ribe.


Pije isključivo vodu, a u njegovom jelovniku ne možete pronaći slatkiše, smrznutu hranu i proizvode koji nisu svježi.
Haaland ne može odoljeti nekolicini proizvoda, ali ih jede samo na odmoru kada je kod kuće u Byrneu. To su kebab i kineska hrana.

"Jako volim kebab. To ne znači da ga jedem stalno. Jedem ga samo nekoliko puta godišnje kada sam u svom rodnom gradu. Gotovo nikada ga ne jedem, ali mi je i dalje omiljena hrana", rekao je Norvežanin nedavno.

Također, u rodnom gradu se počasti i kineskom hranom koju je posebno volio u djetinjstvu, ali danas je radije izbjegne.

Klix.ba

Učitaj još novosti