12. 05. 2022 - 10:03
Ko je "starac" koji je sinoć s Interom osvojio trofej, a s...
907
Shares
Ko je

KUP ITALIJE

Ko je "starac" koji je sinoć s Interom osvojio trofej, a s Džekom i društvom pravio pravu feštu

12. 05. 2022 - 10:03
0
Shares

Inter je sinoć osvojio Kup Italije nakon što je na rimskom Olimpicu sa 4:2 pobijedio Juventus.

Interu je ovo drugi trofej u sezoni nakon što su u januaru osvojili i Superkup Italije i to upravo pobjedom protiv Juventusa. Na Olimpicu smo gledali zaista odličnu utakmicu, a na kraju klub s Meazze je slavio sa 4:2 nakon produžetaka.

Za Inter bi ovo na kraju mogla biti fantastična sezona jer još uvijek ima šansi da dođe i do Scudetta, te će igrači ovog kluba do kraja sezone čekati kiks gradskog rivala Milana kako bi pokušali odbraniti titulu prvaka Italije.

No, o Scudettu sinoć niko nije mislio, a igrači Intera maksimalno su se opustili na Olimpicu kako bi sa svojim navijačima proslavili trofej Kupa Italije kojeg je Inter osvojio po osmi put u svojoj historiji.

fsgrxgswyaapuns

Tokom slavlje u centru pažnje javnosti našao se i "starac" iz ekipe Intera za kojeg mnogi i nisu znali da je uopšte član ovog kluba.

Naime, riječ je o iskusnom golmanu Alexu Cordazu koji je za Inter potpisao pred početak ove sezone i došao je kako bi preuzeo ulogu trećeg golmana. Cordaz ove sezone nije niti jednom nastupio za Inter i nije ni čudo što mnogi nisu ni znali da je igrač kluba s Meazze, piše Sportsport.ba.

Cordaz ima već 39 godina i zanimljivo da je ponikao u Interu i bio je član ovog tima prije 20 godina, ali nikada nije dobio pravu šansu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex Cordaz (@alexcordaz)

Branio je većinom za nižerazredne klubove u Italiji, a čak je bio i u Sloveniji gdje je branio za Goricu. U Inter je došao kao slobodan igrač prošlog ljeta nakon što je napustio Crotone, te je potpisao ugovor do kraja ove sezone.

Mnogi su bili iznenađeni kada su ga vidjeli kako slavi trofej s igračima Intera jer su na njega očito zaboravili. No, Cordaz je sinoć bio zadužen za atmosferu, a i u svlačionici je napravio pravu feštu sa saigračima.

Učitaj još novosti