12. 05. 2022 - 09:46
POZNAT NASLJEDNIK VASOSKOG: Dženan Uščuplić će pokušati...
907
Shares
POZNAT NASLJEDNIK VASOSKOG: Dženan Uščuplić će pokušati spasiti sezonu

FK SARAJEVO

POZNAT NASLJEDNIK VASOSKOG: Dženan Uščuplić će pokušati spasiti sezonu

12. 05. 2022 - 09:46
0
Shares

Šef stručnog štaba FK Sarajevo do kraja takmičarske sezone 2021/22, biće gospodin Dženan Uščuplić.

Uščupliću će ovo biti četvrti put u trenerskoj karijeri da preuzima funkciju prvog trenera ekipe, a u svakom od prva tri mandata na klupi Sarajeva, uspio je donijeti trofej u bordo vitrine. U sezonama 2013/14. i 2020/21. osvojio je Kup BiH, dok je u sezoni 2014/15. osvojena šampionska titula.

Uščuplić je dugogodišnji trener juniora FK Sarajevo sa kojima je kroz godine ostvarivao sjajne rezultate. S juniorima je kroz svoju trenersku karijeru osvojio tri titule prvaka BiH, kao i tri trofeja u okviru Kupa BiH. Kup BiH jednom je osvojio i kao trener kadetske selekcije. 

Upravni odbor FK Sarajevo smatra da je imenovanje gospodina Uščuplića, trenutno najbolja i najlogičnija opcija, posebno imajući u vidu činjenicu da se finale Kupa BiH igra za 7 dana. On je neko ko je ranije kroz karijeru već sarađivao s većinom fudbalera u trenutnom kadru i odlično poznaje ekipu.

Stručni štab prvog tima još će činiti Vučina Šćepanović i Almir Seferović.

Vučina Šćepanović je ove sezone radio kao pomoćnik Uščuplića u juniorskoj selekciji, a navijačima Sarajeva ostao je u lijepom sjećanju iz svojih igračkih dana. Od ljeta 2010. do ljeta 2012. godine bio je član našeg kluba i u tom periodu odigrao 60 utakmica postigavši 8 golova.

Almir Seferović trenutno radi kao kondicioni trener u muškoj seniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, a i on je jedan dio svoje karijere proveo u FK Sarajevo. Bio je kondicioni trener Sarajeva od maja 2013. do septembra 2015. godine i u tom periodu sarađivao je, između ostalih, i sa Dženanom Uščuplićem.

Novom stručnom štabu želimo mnogo sreće i dobrih rezultata na klupi FK Sarajevo.  

Učitaj još novosti