12. 05. 2022 - 11:14
ALLEGRI KIPTIO OD BIJESA: Čestitam Interu i Valeriju, sudio je...
907
Shares
ALLEGRI KIPTIO OD BIJESA: Čestitam Interu i Valeriju, sudio je vrlo dobro

KUP ITALIJE

ALLEGRI KIPTIO OD BIJESA: Čestitam Interu i Valeriju, sudio je vrlo dobro

12. 05. 2022 - 11:14
0
Shares

Juventus je porazom od Intera u finalu italijanskog Kupa stavio tačnu na i kada je u pitanju ova, za njih, očajna sezona. 

Po prvi put nakon deset godina u sezoni nije osvojen nijedan trofej, a Stara dama morat će se zadovoljiti četvrtim mjestom u Seriji A, odnosno plasmanom u Ligu prvaka.

U finalu na Olimpicu vidjeli smo dva penala za Inter, oba ispravno dosuđena, a onda i isključenje za nervoznog Maxa Allegrija, šefa struke Juventusa.

Nakon utakmice imao je štošta reći na press konferenciji.

"Moramo krenuti od bijesa ove večeri. Moramo čestitati Interu i sucu koji je odsudio dobru utakmicu. Igrali smo dobro protiv jake ekipe. Zadnjih petnaestak minuta smo malo popustili jer smo imali umornih igrača. Locatelli je odradio pola treninga, pa se zahvaljujem timu na ulasku u Ligu prvaka", rekao je Allegri i dodao:

"Dan za danom morate raditi ne gubeći iz vida utakmice koje ste izgubili ove godine. Sljedeće godine ćemo opet imati priliku igrati i ponovno pokušati osvojiti trofeje. Imamo dobru bazu, oprostite jer nakon 10 godina Juventus nije podigao trofej."

Šta ga je naljutilo kod isključenja u 104. minuti?

"Prilikom isključenja jedan igrač Intera prošao je pored mene i stao mi na nogu, a onda me sudija izbacio. Bitno je da su oni pobijedili, a mi izgubili."

"Valeri je sudio dobar meč, bio je jako dobar. Iako se ne sjećam zašto me u početku upozorio", dodao je, između ostalog, Allegri. 

Učitaj još novosti