12. 05. 2022 - 11:47
PERIŠIĆ NAKON MAGIČNE NOĆI ZABRINUO SVE TIFOZE INTERA: S...
907
Shares
PERIŠIĆ NAKON MAGIČNE NOĆI ZABRINUO SVE TIFOZE INTERA: S važnim igračima ne čekaš na dogovor do zadnje minute

KUP ITALIJE

PERIŠIĆ NAKON MAGIČNE NOĆI ZABRINUO SVE TIFOZE INTERA: S važnim igračima ne čekaš na dogovor do zadnje minute

12. 05. 2022 - 11:47
0
Shares

Ivan Perišić bio je prvo ime finala Kupa Italije. Sjajni Hrvat zabio je dva gola Juventusu, a i asistirao je za izboreni penal kada je Lautaro Martinez nedozvoljeno zaustavljen u protivničkom šesnaestercu.

Inter je slavio 4:2 nakon produžetaka, a sjajni hrvatski reprezentativac zabijao je u 98. i 102. minuti utakmice. Posebno je lijep bio drugi gol kada je prekrasnim udarcem potvrdio Interovu osmu titulu u ovom takmičenju.

Hrvatski reprezentativac jedan je od najboljih igrača Intera ove sezone. Nakon rimskog finala govorio je o svom ugovoru, koji istječe na kraju sezone. Perišiću su 33 godine, no i dalje je jedan od najboljih igrača u Europi na svojoj poziciji.

Ipak, Interovi čelnici još nisu s njim postigli dogovor oko nastavka saradnje. Perišić je govorio o tome nakon što je proglašen najboljim igračem finala.

"Osjećam se kao vođa, ali kada ekipa ovako radi, onda je lako biti vođa. Moramo samo nastaviti ovako. Imamo još dva finala i sve je moguće ako nastavimo vjerovati. Vjerujem da možemo Milanu uzeti prvenstvo", rekao je pa dodao:

"Još uvijek ništa ne znam. Samo znam da s važnim igračima ne čekaš do zadnje minute. To biste trebali znati."

Učitaj još novosti