11. 05. 2022 - 15:15
Velika Cityjeva zvijezda odlazi nakon Halandovog dolaska? Već...
907
Shares
Velika Cityjeva zvijezda odlazi nakon Halandovog dolaska? Već joj je prišao velikan, BLIZU JE!

GABRIEL JESUS BI MOGAO U LONDON

Velika Cityjeva zvijezda odlazi nakon Halandovog dolaska? Već joj je prišao velikan, BLIZU JE!

11. 05. 2022 - 15:15
0
Shares

Manchester City potvrdio je da je doveo norveškog napadača Erlinga Halanda iz Borussije Dortmund. City je vijest objavio na svojim službenim stranicama. Haland prelazi u Manchester City uz odštetu od 60 miliona eura, a za Borussiju Dortmund je u 88 utakmica zabio 85 golova i asistirao 23 puta.

Potpisao je ugovor na pet godina i zarađivat će 435 hiljada eura sedmično, isto koliko i Cityjev najbolji igrač Kevin de Bruyne, tvrdi Fabrizio Romano. Norvežanin je već prošao ljekarski pregled.

Dolazak jednog od najtraženijih igrača na svijetu mogao bi pokrenuti i val odlazaka u aktuelnom prvaku Engleske. Među najugroženijim igračima je, u tom pogledu, brazilski napadač Gabriel Jesus koji je i bez Halanda u momčadi morao dijeliti minutažu s drugim ofanzivcima, a sada bi mu uloga mogla biti još manja.

Prema pisanju Romana, 25-godišnjeg Brazilca već je kontaktirao londonski Arsenal kojem se nalazi na vrhu liste želja. Novinar ističe i kako još uvijek ne postoji službeni kontakt između klubova, ali Jesus je svjestan da su za njega dani na Etihadu možda odbrojani.

Kao još jedna želja spominje se i belgijski veznjak Leicestera Youri Tielemans. Arsenalu bi ključnu ulogu u tim dogovorima trebao igrati plasman na kraju sezone. U slučaju plasmana u Ligu prvaka, igrači će lakše pristati doći na Emirates. Trenutno ima četiri boda prednosti u odnosu na Tottenham i drži poziciju koja vodi u elitno takmičenje.

Učitaj još novosti