08. 05. 2022 - 16:17
Zbog jednog detalja u ugovoru odbio 150 miliona bonusa i...
907
Shares
Zbog jednog detalja u ugovoru odbio 150 miliona bonusa i godišnju platu od 40 miliona eura

Zbog jednog detalja u ugovoru odbio 150 miliona bonusa i godišnju platu od 40 miliona eura

08. 05. 2022 - 16:17
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Francuski mediji prije nekoliko dana šokirali su javnost informacijama da će Kylian Mbappe ostati u PSG-u.

Mbappe s Parižanima ima ugovor do kraja sezone i već je u nekoliko navrata odbio mogućnost da produži saradnju, ali čini se da bi moglo doći do neočekivanog preokreta.

Naime, Le Parisien je objavio prije nekoliko dana da je Mbappe počeo nove pregovore s PSG-om i da je sada spreman da ostane u ovom klubu iako su svi bili skoro sigurni da ide u Real Madrid.

U nekoliko navrata je bilo objavljeno da je Mbappe sve dogovorio s kraljevskim klubom i da sigurno ide put Madrida na kraju ove sezone, no sapunica još uvijek nije završena.

Španski El Pais je objavio danas da je Real Madrid ponudio Mbappeu nestvarnih 150 miliona eura bonusa ako potpiše za ovaj klub, te godišnju platu od 40 miliona eura.

Međutim, problem u svemu tome su prava na fotografije, odnosno novac koji se od njih zarađuje. Real nudi 50% prava na fotografije Mbappeu, ali je on poručio da to neće prihvatiti.

Navodno, to je najveći problem u ovim pregovorima jer su ostale stavke lagano dogovorene. Real ne želi dati 100% prava na fotografije Mbappeu, ali ukoliko se ne predomisle on neće potpisati za kraljevski klub.

Izvor OVDJE.

Zbog toga je Mbappe poručio svojim agentima da ponovo počnu pregovore s PSG-om koji pristaje na sve uslove i navodno dvogodišnji ugovor je već spreman i prema svemu sudeći će ovaj napadač na kraju ostati u Parizu.

No, sudeći prema preokretima koje smo gledali svih ovih mjeseci jasno je da i to treba uzeti s rezervom i sačekati neke zvanične informacije oko budućnosti Mbappea.

 

Sportsport.ba

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti