22. 04. 2022 - 16:14
Teniserka zaigrala u čast Ukrajine, ali su pažnju privukli...
907
Shares
Teniserka zaigrala u čast Ukrajine, ali su pažnju privukli mišići kakve rijetko viđamo

Teniserka zaigrala u čast Ukrajine, ali su pažnju privukli mišići kakve rijetko viđamo

22. 04. 2022 - 16:14
0
Shares

Iskusna ukrajinska teniserka Lesia Tsurenko jučer je doživjela poraz od Ajle Tomljanović u osmini finala WTA turnira u Istanbulu, ali je pažnju privukla nevjerovatnim mišićima na kojima bi joj pozavidili i igrači iz ATP Toura.

Tsurenko (32) nekada je bila 23. igračica svijeta. Međutim, u posljednje vrijeme ima probleme s povredama i formom pa je tako trenutno 135. na WTA listi.

Jučer ju je savladala Ajla Tomljanović pošto je Ukrajinka predala meč pri zaostatku 4:6 i 0:1.

Tsurenko je na susretu zaigrala sa simbolom Ukrajine na grudima, a poslije meča u saopćenju za javnost poručila je da igra u čast svoje zemlje te da je reket njeno "oružje".

"Ja nisam ratnik, ali moje oružje su reket i riječ. To je oružje koje koristim. Nadam se da će naša hrabrost da progovorimo pomoći kako se ne bi tolerisali kriminalni režimi i diktatori u budućnosti", rekla je Tsurenko.

No, pažnju je privukla i fotografija tokom jednog dvoručnog bekhend udarca. Fotografi su, dok je Tsurenko udarala lopticu, zabilježili trenutak u kojem se vidi nevjerovatan mišićni sklop kakav rijetko možemo vidjeti u ženskom tenisu. Fotografija je vrlo brzo postala hit na društvenim mrežama.

Slika OVDJE

Klix.ba

Učitaj još novosti