21. 04. 2022 - 18:45
Neprepoznatljivi Đoković ponovo bio nadomak poraza, ali uspio...
907
Shares
Neprepoznatljivi Đoković ponovo bio nadomak poraza, ali uspio izboriti polufinale Beograda

Neprepoznatljivi Đoković ponovo bio nadomak poraza, ali uspio izboriti polufinale Beograda

21. 04. 2022 - 18:45
0
Shares

Prvi teniser svijeta Novak Đoković odigrao je "preslikan" meč kao jučer i savladao je Miomira Kecmanovića rezultatom 2:1 (3:6, 6:3 i 6:3) za plasman u polufinale ATP 250 turnira u Beogradu.

Đoković igra u neprepoznatljivoj ove godine. Doživio je dva neočekivana poraza od Jiryja Veselog i Alejandra Davidovicha Fokine na prva dva turnira koje igra ove sezone, a onda je u svom "dvorištu" dočekao ATP 250 Beograd.

Ni tu ne blista. Naprotiv, jučer se spasio i preokretom savladao Lasla Đerea, a malo je nedostajalo da mu danas "koban" bude drugi sunarodnjak i prijatelj Miomir Kecmanović.

U trećem gemu prvog seta Kecmanović je napravio break i do kraja nismo više vidjeli preokrete. Vrlo sigurno je 38. igrač svijeta čuvao svoj servis i na kraju poveo rezultatom 6:4.

Kecmanović je i drugi set otvorio breakom u istom gemu i poveo s 2:1, no Đoković je u narednom gemu uzvratio i poravnao na 2:2. Tada smo dobili veliku bitku.

Slavni srbijanski teniser je potom napravio preokret i rezultatom 6:3 izborio treći set u kojem je važio za velikog favorita.

Pri rezultatu 3:3 oduzeo je servis rivalu i lako ga sačuvao do kraja za plasman u polufinale Beograda gdje će igrati protiv boljeg duela Karena Hačanova i Thiaga Monteira.

Učitaj još novosti