24. 04. 2022 - 07:50
JEZIVE RIJEČI UPUĆENE NOVAKOVOM RIVALU OD UKRAJINSKOG TENISERA...
907
Shares
JEZIVE RIJEČI UPUĆENE NOVAKOVOM RIVALU OD UKRAJINSKOG TENISERA S RATIŠTA: Rubljove, lažovu! Ukucaj na Guglu BUČA i saznaćeš ISTINU!

IZUZETNO OŠTRE PORUKE

JEZIVE RIJEČI UPUĆENE NOVAKOVOM RIVALU OD UKRAJINSKOG TENISERA S RATIŠTA: Rubljove, lažovu! Ukucaj na Guglu BUČA i saznaćeš ISTINU!

24. 04. 2022 - 07:50
0
Shares

Bivši ukrajinski teniser Aleksander Dolgopolov od početka inavazije Rusije dobrovoljno se javio da brani domovinu, a sada je brzo reagovao na izjavu trenutno osmog na ATP listi Andreja Rubljova.

Naime, Rus je oštro kritikovao nedavnu odluku organizatora turnira u Wimbledonu kojom igrači iz Rusije i Bjelorusije neće moći igrati na ovogodišnjem Grand Slam turniru u Londonu.

"Izjave Rubljova sjajan su primjer činjenice da su Britanci donijeli ispravnu odluku. On govori iste laži koje govori ruski predsjednik. Lažu kako ništa ne znaju, ne čitaju vijesti, ne prate... To je sve laž jer sve znaju. Rubljov je igrao parove s Ukrajincem 10 dana prije početka rata. Može razgovarati s Ukrajincima na bilo kojem turniru. Naravno da zna kako stvari stoje. Andrej, stvarno želiš da znaš šta se događa? Ukucaj na Googleu samo jednu riječ - Buča!", poručio je Dolgopolov.

Ukrajinac je potom Rubljovu poručio da zna kako ga može kontaktirati te da ću mu pokazati šta se dogodilo.

"Tvoja zemlja vrši genocid u Ukrajini. To su rekli američki i kanadski lideri, a uskoro će i ostali. Tvoj govor pun je licemjerja i laži. ATP i WTA ne bi trebali zatvarati oči. Ako Rusi i Bjelorusi žele govoriti, neka onda govore istinu, a ne laži", istakao je.

Inače, Rubljova danas u Srbiji očekuje finalni meč na ATP turniru Beograd protiv najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića.

Učitaj još novosti