23. 01. 2022 - 17:28
Insigne dostigao Maradonu, Juriću nesretno izmakla pobjeda
907
Shares
Insigne dostigao Maradonu, Juriću nesretno izmakla pobjeda

SERIE A

Insigne dostigao Maradonu, Juriću nesretno izmakla pobjeda

23. 01. 2022 - 17:28
0
Shares

Nije bilo sumnje, a ako i je, otklonila se brzo. Derbi Campanije pripao je Napoliju koji je slavio s 4:1 protiv Salernitane. Previše izostanaka su imali gosti iz Salerna, na čak 13 igrača Coluntuono nije mogao računati, a Spalletti je mogao i odmarati neke udarne igrače. Dodatni krah i praktički potvrdu poraza dobili su u 51. minuti kada je su ostali s igračem manje, ali tad su već gubili s 3:1 pa je samo bilo pitanje kolika će razlika biti na kraju ovog susreta.

Bila je to jednosmjerna utakmica u kojoj je Salernitana uputila jedan udarac i to precizan koji je završio u mreži. Ostatak statistike, onaj veći dio, pripada domaćinima. Nevjerojatan je i podatak o 80 % posjeda koliko je Napoli imao loptu u svojim nogama, a to dovoljno govori na čijoj strani se odvijala uglavnom igra. Susret je obilježio i Lorenzo Insigne koji je današnjim zgoditkom iz penala dostigao velikana, po kojem stadion Napolija nosi ime, Diega Armanda Maradonu.

Kad pogledate statistiku jasno je da je bilo samo pitanje vremena kad će pasti gol, a prvi je došao u 17. minuti kad je Jesus pogodio nakon asistencije Elmasa. Onaj jedini trenutak kad su uputili udarac i bili precizni dogodio se u 33. minuti za Salernitanu. Kechrida je dodao povratnu na 11 metara, a loptu iza leđa Mereta poslao je Bonazzoli za 1:1.

Bio je to jedini trenutak veselja za goste u ovoj utakmici. Pred kraj prvog dijela u sudačkoj nadoknadi Elmas se sjurio prema golu, a pokušalo ga je zaustaviti nekoliko igrača Salernitane. Među njima je bio i naš stoper Luka Bogdan, a Elmas je pao u kaznenom prostoru nakon kontakta s njim i Gagliolom. Sudac je pokazao na bijelu tačku s koje je precizan za 2:1 bio Mertens.

Otišlo se na odmor, a nešto svježiji su opet izašli igrači Napolija. Nije prošla ni minuta od izlaska na teren, a vodstvo je naraslo na 3:1. Akciju koja je nastala nakon kornera završio je nekadašnji stoper Dinama Amir Rrahmani. On je ostao u kaznenom prostoru nakon kornera, a ubacio je oštro u peterac Mertens što Rrahmani koji ove sezone igra u sjajnoj formi posprema u mrežu.

Poseban trenutak bio je pogodak za 4:1. Nije to bio spektakularan gol škaricama, s 30 metara pogođeno rašlje i slično. Poseban je jer ulazi u povijesne knjige. Jedanaesterac koji su dobili u 53. minuti izveo je Lorenzo Insigne i zabio svoj 115. gol u dresu Napolija, a time se izjednačio s Maradonom, najvećim u povijesti kluba.

Sjajno u 2022. godini ide Torinu našeg Ivana Jurića kod kojeg igraju Josip Brekalo i Marko Pjaca. Upravo je danas potonji zamjenio prvog u 70. minuti, a Torino je upisao treću utakmicu bez poraza ove godine. Remizirali su na domaćem terenu sa Sassuolom 1:1. Dugo je Torino vodio golom iz 16. minute koji je zabio Sanabria na asistenciju Singoa, ali pred sami kraj utakmice kad se mislilo da bi tri boda mogla ostati kući ukazao se duo Berardi-Raspadori u 88. minuti.

Bio je Torino tijekom susreta bolja momčad s 20 udaraca prema golu, ali tek pet su pronašla put prema okviru. Gosti su imali tek šest udaraca, a samo je jedan bio precizan i prijeloman – Raspadorijev za bod u Torinu.

REZULTATI SERIE A, 23. KOLO:

Petak

Verona – Bologna 2:1

Subota

Lazio – Atalanta 0:0

Inter – Venezia 2:1

Genoa – Udinese 0:0

Nedjelja

Cagliari – Fiorentina 1:1

Napoli – Salernitana 4:1

Spezia – Sampdoria 1:0

Torino – Sassuolo 1:1

Empoli – Roma 18:00

Milan – Juventus 20:45

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Učitaj još novosti