23. 01. 2022 - 17:48
Conte pred derbi s Chelseajem prekrižio još jednu zvijezdu:...
907
Shares
Conte pred derbi s Chelseajem prekrižio još jednu zvijezdu: Ovaj se ekspresno oglasio, nije to trebao uraditi nikako

PREMIERSHIP

Conte pred derbi s Chelseajem prekrižio još jednu zvijezdu: Ovaj se ekspresno oglasio, nije to trebao uraditi nikako

23. 01. 2022 - 17:48
0
Shares

U 17 sati i 30 minuta na Stamford Bridgeu počeo je londonski derbi između Chelseaja i Tottenhama.

Antonio Conte tako se vraća na Stamford Bridge gdje je kao trener Chelseaja imao dosta uspjeha. Osvojio je Premier ligu u sezoni 2016/17. i FA kup sezonu kasnije, a sada predvodi Tottenham i još uvijek u Premiershipu ne zna za poraz s ovim sastavom.

Italijanski stručnjak važi za jednog od najboljih na Starom kontinentu posljednjih godina, a dokazao je to vodeći i Juventus i Inter u Italiji, pa i Bari kojeg je 2009. godine vratio u društvo najboljih italijanskih klubova.

Ono što Contea osim izuzetnih taktičkih sposobnosti krasi je i autoritativnost koju posjeduje. Naprosto se prelako odrekne igrača ako smatra da nije dobar za tim ili ako je "nedovoljno glavom u nogometu".

Otpisao je nedavno sjajnog veznjaka Ndombelea, a čini se i reprezentativca Argentine Giovanija Lo Celsa, kojeg je izostavio iz tima za današnji derbi.

Lo Celso se ekspresno oglasio na društvenim mrežama kako bi poručio da je 100 posto fizički spreman i na taj način naglasivši da ga je očigledno Conte otpisao iz nekog razloga.

h7w2n7f1ogd81

Argentinac je za Spurse pod vodstvom Contea nastupio u samo sedam mečeva, a čini se da je ovim i definitivno završio epizodu u redovima Pijetlova.

Alli je blizu Newcastlea, Ndombele će u PSG, a i Lo Celso bi trebao ubrzo da traži novi tim...

Učitaj još novosti