23. 01. 2022 - 17:15
Liverpool slavio na gostovanju, Arsenal kiksao kod kuće,...
907
Shares
Liverpool slavio na gostovanju, Arsenal kiksao kod kuće,

PREMIERSHIP

Liverpool slavio na gostovanju, Arsenal kiksao kod kuće, "Lisice" ponovo ispustile pobjedu

23. 01. 2022 - 17:15
0
Shares

U okviru 23. kola Premijer lige Engleske odigrane su tri utakmice od 15:00 sati. Liverpul je gostovao Kristal Palasu, Arsenal dočekao ekipu Barnlija, dok je Leicester imao duel sa Brajtonom. 

Arsenal je na Emirejtsu remizirao sa Barnlijem i utakmica je odigrana bez golova (0:0). Izabranici Mikela Artete su u većini segmenata dominirali nad protivnikom, ali to im nije donijelo pobjedu.

"Topnici" su imali posjed u svojim rukama (75:25%), više šuteva (20:10), šutevi u okvir gola (5:1), te tri kornera više od Barnlija (12:9).

Stvorili su nekoliko ozbiljnih prilika, ali mreža Barnlija se nije tresla. 

Izabranici Jirgen Klopa (Jurgen Klopp) su poveli u uvodnom dijelu susreta protiv Kristal Palasa. 

Igrao se osmi minut kada je Endi Robertson (Andy) upisao asistenciju, osmu na osam posljednjih mečeva, a gol je postigao Virdžil van Dajk (Virgil van Dijk). 

Nakon pola sata igre, Robertson upisuje novu asistenciju, ali ovoga puta je siguran realizator bio Aleks Okslejd-Čemberlejn (Alex Oxlade-Chamberlain).

U drugom dijelu susreta vidjeli smo dva gola. U 55. minuti Odson Eduard je smanjio rezultat na 2:1 i donio nadu domaćoj ekipi, da bi u nastavku meča Guita oborio Dioga Žotu (Jota) u kaznenom prostoru i skrivio jedanaesterac.

Fabinho je bio siguran realizator penala za pobjedu Liverpula od 3:1. 

Lester i Brajton su odigrali dosta tihu utakmicu u prvom poluvremenu, da bi se u nastavku susreta probudili. 

Odmah po izlasku na teren u nastavku meča Patson Daka je donio prednost "Lisicama". Kako se Brajton vratio u dvije utakmice zaredom protiv Čelzija i igrao 1:1, tako je bio slučaj i danas. 

Igrao se 82. minut kada je Dani Velbek (Danny Welbeck) donio izjednačenje svojoj ekipi. Izabranici Brendana Rodžersa (Rodgers) upisuju novi kiks na domaćem terenu. 

Učitaj još novosti