18. 01. 2022 - 20:57
ŠTA JE SVE NOVAK IZGUBIO ZBOG DEPORTACIJE? Cifre od kojih se...
907
Shares
ŠTA JE SVE NOVAK IZGUBIO ZBOG DEPORTACIJE? Cifre od kojih se VRTI u glavi, ali nije to ONO što BOLI Đokovića!

ŠTA JE SVE NOVAK IZGUBIO ZBOG DEPORTACIJE? Cifre od kojih se VRTI u glavi, ali nije to ONO što BOLI Đokovića!

18. 01. 2022 - 20:57
0
Shares

Australian Open je počeo, ali i dalje se svi najviše bave najboljim teniserom svijeta, nego samim takmičenjem u Melbournu.

Pedantni Nijemci su izračunali šta će sve Srbin izgubiti zbog izostanka sa prvog Grand Slama u sezoni. Novak Đoković se nije vakcinisao, dobio je medicinsko izuzeće za ulazak u Australiju, ali na kraju poslije silnih peripetija Srbin je deportovan iz Melbourna poslije konačne odluke Federalnog suda iz glavnog grada Australije Kanbere.

Đoković je tako izgubio priliku da se bori za 10. titulu na Australian Openu, rekordnu 21. na Grand Slam turnirima, koja bi mu donijela, pod pretpostavkom da je osvoji, i zaradu od 2,5 miliona eura nagradnog fonda. Prvi reket svijeta samo ulaskom u finale uzeo bi milion i po eura.

Prema računici njemačkog lista Bild, najbolji teniser svijeta će izgubiti oko 3,1 milion eura.

Naime, zbog deportacije Novak neće smjeti da uđe u Australiju tri godine, a tamošnja vlast uz to mu je uručila i kaznu od 315.000 eura. Pored toga, Đoković mora da plati sudske troškove u iznosu od 200.000 eura od čega pola odlazi na njegovog advokata Nikolasa Vuda. Ostatak mora da plati advokatu Stivenu Lojdu koga mu je australijski sud dodijelio, kao i troškove suđenja za četiri dana.

Troškovi avionskih letova Đokovića i njegovog tima su iznosili 40.000 eura. Letio je prvom klasom iz Malage preko Dubaija do Melbourna, te iz Melbourna preko Dubaija do Beograda. Fizioterapeut, glavni trener Goran Ivanišević i kondicioni trener leteli su poslovnom klasom.

Iako je za sve igrače na Australian Openu hotel besplatan, Đoković je iznajmio kuću za koju je trebao da izdvoji oko 8.000 eura za tri sedmice. Hrana je teniserima u hotelu takođe besplatna, ali s obzirom na to da je Novak većinu vremena proveo u hotelu za imigrante, pretpostavlja se da će za sebe i troškove svog tima iskeširati još 4.000 eura.

Novac je Đokoviću najmanji problem, ali bodovi na ATP rang-listi sigurno su najveći. Srpski teniser izgubio je priliku da brani titulu zbog čega je automatski izgubio 2000 bodova, a time ga, u slučaju pobjede, Zverev i Medvedev mogu skinuti sa prvog mjesta.

Još jedan problem za Srbina su sponzori. Novak bi mogao ostati i bez glavnog sponzora za opremu, koji je najavio kako će nakon događaja u Australiji razgovarati sa Đokovićem. S Lakostom sarađuje od 2017. godine, a ugovor je produžio u avgustu prošle godine do 2025. godine.

Pedantni Nijemci su sve stavili na papir, ali ne treba zaboraviti i psihičku torturu koju je Srbin prošao u ukletoj Australiji.

Kurir sport

Učitaj još novosti