18. 01. 2022 - 17:48
Drama u Melbourneu: Djevojka se onesvijestila, reakcija...
907
Shares
Drama u Melbourneu: Djevojka se onesvijestila, reakcija obojice tenisera oduševila sve

Drama u Melbourneu: Djevojka se onesvijestila, reakcija obojice tenisera oduševila sve

18. 01. 2022 - 17:48
0
Shares

Pedro Martinez i Federico Delbonis igrali su meč 1. kola Australian Opena na jednom od teniskih terena u Melbourneu.

Prilikom taj-brejka u prvom setu, teniseri su primijetili da se jedna djevojka onesvijestila, pa su joj pritrčali u pomoć.

Djevojci koja je bila zadužena da donosi i isporučuje loptice u pomoć su pored tenisera pritekli i članovi sigurnosne službe, ali i jedna osoba iz publike.

O njoj se potom zbrinulo medicinsko osoblje turnira, pa je djevojčica na kraju došla k sebi i s njom je sada sve u redu.

"Gospodo, naklon vama. Niste oklijevali pomoći djevojci koja je pala na vrućini", objavio je australski Wide World of Sports na svom Twitter nalogu.

Tokom spomenutog meča u Melbourneu termometri su pokazivali 23 Celzijusa, pa su korisnici interneta tvrdili da bi takva reakcija tijela djevojke mogla biti povezana s cijepljenjem. Takva informacija nigdje nije potvrđena.

Što se samog meča tiče, koji je ipak bio u centru pažnje, Martinez se plasirao u drugo kolo nakon pobjede 7:6, 3:6, 6:4, 6:2 i 24-godišnji Španac će u drugom kolu igrati protiv Čileanca Cristiana Garina, koji zauzima sjajno 19. mjesto na ATP listi.

Video pogledajte OVDJE

Sportsport.ba

Učitaj još novosti