18. 01. 2022 - 09:53
AUUU JESTE LI SPREMNI? Newcastle krenuo svim silama po dva...
907
Shares
AUUU JESTE LI SPREMNI? Newcastle krenuo svim silama po dva SPEKTAKULARNA pojačanja, blizu je!

ZAPATA I DIEGO CARLOS

AUUU JESTE LI SPREMNI? Newcastle krenuo svim silama po dva SPEKTAKULARNA pojačanja, blizu je!

18. 01. 2022 - 09:53
0
Shares

Newcastle se ove sezone grčevito bori za opstanak, a to je daleko od očekivanja bogatih vlasnika. Ipak, prioritet je ostati u Premiershipu, a onda odraditi više nego dobar ljetni prijelazni rok.

12 osvojenih bodova iz 20 mečeva ne obećava previše, imaju samo jedan trijumf, ali svi se nadaju da bi stvari za Svrake mogle krenuti konačno u pozitivnom smjeru.

Kao što je poznato Newcastle je postao jedan od najbogatijih klubova na svijetu dolaskom novih vlasnika, te se očekuje da dovedu nekoliko zvučnih pojačanja do kraja januarskog prijelaznog roka.

Newcastle je kao prvo pojačanje doveo engleskog reprezentativca Kierana Trippiera koji je stigao iz Atletico Madrida, a nekoliko dana kasnije stigao je i Chris Wood iz Burnleyja. Ipak, na tim pojačanjima se neće zaustaviti.

Naime, engleski mediji objavili su da je Newcastle jučer poslao ponudu Atalanti za Duvana Zapatu od 30 miliona eura i nadaju se da će Kolumbijac doći na St. James Park gdje bi sigurno bio veliko pojačanje.

Pored Zapate engleski klub pregovara i sa Sevillom jer su pokazali interes za stopera Diega Carlosa. On želi da karijeru nastavi u Premiershipu i ostalo je da se klubovi dogovore oko visine obeštećenja.

Navodno, Newcastle je spreman da plati oko 35 miliona eura i očekuje se da Sevilla to prihvati. Ukoliko uspiju da dovedu Zapat i Carlosa sigurno da bi to bio fantastičan posao za Newcastle pred drugi dio sezone i veliku borbu za opstanak, koji bi s njima bio dosta bliže.

Učitaj još novosti