17. 01. 2022 - 16:10
Barcelona odredila mizernu cijenu za Dembelea, ponuđen prema 2...
907
Shares
Barcelona odredila mizernu cijenu za Dembelea, ponuđen prema 2 engleska kluba

Barcelona odredila mizernu cijenu za Dembelea, ponuđen prema 2 engleska kluba

17. 01. 2022 - 16:10
0
Shares

Ousmane Dembele odlučio je da neće produžiti svoj ugovor s Barcelonom.

Katalonski klub je predhodnih nekoliko mjeseci u više navrata nudio Dembeleu novi ugovor, te su očekivali da će Francuz pristati na ostanak u katalonskom klubu, ali se na kraju to očito neće desiti.

Dembele je odbio i posljednju ponudu Barcelone i jasno im dao do znanja da će napustiti klub jer oni ne mogu da mu daju finanijske uslove koje on očekuje.

Iako je Dembele ranije obećao Xaviju da će ostati i da može oko njega graditi novi tim na kraju se predomislio što je itekako zasmetalo čelnicima kluba, ali i treneru Barcelone.

Dembele ima ugovor do kraja ove sezone, ali u Barceloni žele pokušati da ga prodaju do kraja ovog prelaznog roka kako bi barem nešto zaradili i izbjegli opciju da na ljeto ode bez obeštećenja.

Katalonski Sport objavio je danas da je Barcelona kontaktirala Newcastle i Manchester United koji su pokazali ranije interes za Dembelea.

Navodno, Katalonci su im poručili da su spremni da prodaju Dembelea već u januaru i to za cijenu od 20 miliona eura. Iako Dembele vrijedi mnogo više jasno je da u Barci žele da zarade barem nešto novca.

Izvor pogledajte OVDJE
 

 

Učitaj još novosti