14. 01. 2022 - 16:16
Cijelu sezonu igrao odvezanih pertli na kopačkama, a onda je u...
907
Shares
Cijelu sezonu igrao odvezanih pertli na kopačkama, a onda je u Barcelonu došao Dani Alves

Cijelu sezonu igrao odvezanih pertli na kopačkama, a onda je u Barcelonu došao Dani Alves

14. 01. 2022 - 16:16
0
Shares

Mladi španski fudbaler Gavi oduševio je sve svojim igrama ove sezone u dresu Španije.

Gavi je neočekivano dobio šansu u prvom timu Barcelone početkom ove sezone koju je itekako iskoristio i oduševio je fudbalsku javnost svojim igrama.

Mladi veznjak se čak izborio za poziv u reprezentaciju Španije što je također odlično iskoristio, te je odigrao nekoliko sjajnih utakmica i pokazao Luisu Enriqueu da može ozbiljno računati na njega.

Ovaj 17-godišnjak je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao već 25 mečeva za Barcelonu i postao je neizostavan dio u početnoj postavi katalonskog kluba.

Također, Gavi se prije nekoliko mjeseci našao u centru pažnje nakon što su mnogi shvatili da mečeve uvijek igra odvezanih pertli na svojim kopačkama.

Za Gavija je to bio ritual koji ima još od omladinskih kategorija, a navodno to radi i zbog da bi mu kopačke bile udobnije.

Ipak, prethodne dvije utakmice situacija se promijenila. Pred meč protiv Real Madrida fotografi su uhvatili trenutak kako Dani Alves veže pertle Gaviju i pokazuje mu kako se to pravilno radi.

Gavi prethodne mečeve igra zavezanih pertli na svojim kopačkama i odlučio je da promijeni ritual, a očito da je Alves doprinio da mladi veznjak Barcelone donese takvu odluku.

fi-9eoyakayj721
Sportsport

Učitaj još novosti