12. 01. 2022 - 15:43
Morbidne prijetnje zvijezdi PSG: Mbappe. dobro se pazi
907
Shares
Morbidne prijetnje zvijezdi PSG: Mbappe. dobro se pazi

Morbidne prijetnje zvijezdi PSG: Mbappe. dobro se pazi

12. 01. 2022 - 15:43
0
Shares

U Parizu je najveća koncentracija navijača ili u najmanju ruku pristalica Kyliana Mbappea, francuskog reprezentativnog napadača. Dosta logično kada se uzme u obzir da je dotični ponajveća zvijezda u momčadi PSG.

No, to ne znači da uživa nepodijeljenu podršku svih stanovnika francuske metropole. Štaviše, kako objavljuje dnevnik Le Parisien, u Bondyju, sjeverozapadnom predgrađu Pariza osvanuo je mural na kojem jest Mbappe, ali u ne baš slavljeničkom sadržajnom kontekstu. Naime, na muralu mu se prijeti smrću budući da riječi “Mbappe, mrtav si”, baš i ne sugeriraju neki drugi zaključak.

Doduše, ispada je Mbappe ovdje više ispao kolateralna žrtva političkog prepucavanja uoči lokalnih izbora. Naime, dan ranije se Mbappe koji je odrastao upravo u ovom dijelu Pariza pojavio u društvu Sylvine Thomassin, kandidatkinje Socijalističke stranke za načelnicu tog dijela Pariza. Dotična je naime s Mbappeom posjetila lokalni trening kamp AS Bondy, a to joj nije bilo baš niti jedino pojavljivanje u društvu s Mbappeom u predizbornoj kampanji. Protekle nedjelje su ondje predstavili veliki mural na jednoj stambenoj zgradi, a koji slavi Mbappea, kao dečka koji dolazi iz ovog kvarta.

Očito da se to njezinim političkim oponentima nije odveć svidjelo, pa su si dali truda te preko murala, zaprijetili smrću. Prvenstveno njoj, političarki, ali, kada se već ondje pojavio i Mbappe, onda su i njega pridružili. U konačnici, s prijetnjom smrću Mbappeu, cijela priča postaje daleko medijski zanimljivija nego da se sve vrti samo oko sredovječne političarke koja je inače već obnašala, u nekim prethodnim mandatima dužnost načelnice Bondyja.

– Ove metode, osim što su kukavičke i osrednje, novi su napad na demokratiju i pokazuju mučnu klimu koju moji protivnici održavaju mjesecima. Ovaj mural je bio veličanstven simbol, poziv da se vjeruje u svoje snove i da se uvijek teži njihovom ostvarenju. Danas je i ta poruka nade oštećena – objavila na društvenim mrežama Sylvine Thomasson. Kylian Mbappe se nije oglasio, zasad.

Izvor:Raport

Učitaj još novosti