12. 01. 2022 - 12:36
Novinar koji je razgovarao sa zaraženim Đokovićem: Odbio je...
907
Shares
Novinar koji je razgovarao sa zaraženim Đokovićem: Odbio je skinuti masku na pet minuta

Novinar koji je razgovarao sa zaraženim Đokovićem: Odbio je skinuti masku na pet minuta

12. 01. 2022 - 12:36
0
Shares

Nakon što je Novak Đoković priznao da je zaražen koronavirusom dao intervju za francuski L'Equipe, oglasio se i novinar Franck Ramella koji je tom prilikom razgovarao s prvim reketom svijeta.

Ramella je 18. decembra stigao u Beograd kako bi u Teniskom centru Novak uradio intervju s Đokovićem. Srbijanski teniser je potvrdio jutros da je tom prilikom bio zaražen na koronavirus i da je to saznao noć ranije.

Francuski novinar je istakao da je bio prilično siguran tokom razgovora s Đokovićem i za CNN je poručio da srbijanski teniser nije želio skinuti masku tokom fotografisanja.

"Pričali smo 33 minute prema mjeraču vremena na diktafonu, a Đoković je za to vrijeme odgovarao na pitanja. Bili smo sigurni, okrenuti jedan prema drugome na udaljenosti od gotovo jednog metra. Sjedili smo na suprotnim stranama stola. Kada smo zatražili da skine masku na pet minuta, Đoković je to odbio", rekao je Ramella.

Novinar L'Equipea je objasnio da je Đoković skinuo masku na kraju samo kako bi se fotografisao.

"Tada je došlo do fotografisanja i očito je srbijanski teniser skinuo masku. Nismo željeli da pozira poluprekrivenog lica. Slijedio je upute fotografa koji je također bio s maskom. Držao je trofej u rukama i pozirao je kao da je pobijedio. Također, govorio je glasno kako bi bilo još iskrenije", zaključio je Ramella koji je dodao i da se odmah testirao na koronavirus te da je dobio negativan nalaz.

Podsjetimo, Đoković je jutros poručio da je za probleme s putovanjem kriv njegov tim i da žali što je davao intervju zaražen 18. decembra.

Izvor:Klix

Učitaj još novosti