05. 01. 2022 - 08:49
Kasno sinoć završen možda i najšokantiji transfer ikada: Prvak...
907
Shares
Kasno sinoć završen možda i najšokantiji transfer ikada: Prvak Evrope izabrao novac umjesto beskrajne ljubavi navijača i slave kakvu je malo ko imao

INSIGNE IPAK ODLAZI U MLS

Kasno sinoć završen možda i najšokantiji transfer ikada: Prvak Evrope izabrao novac umjesto beskrajne ljubavi navijača i slave kakvu je malo ko imao

Sport.ba
05. 01. 2022 - 08:49
0
Shares

Prijalazni rok počeo je širom planete, a sinoć je dogovoren možda i najšokantniji transfer u historiji fudbala. 

Istina, i ranije smo znali itekako ostati zatečeni pojedinim transferima, ali ono što se sinoć dogodilo iznenadilo je baš sve.

Da se razumijemo, najavljivano je to već posljednjih sedmica, ali većina nije vjerovala da će se i obistiniti.

Ipak, Lorenzo Inisgne je umjesto ljubavi navijača Napolija izabrao novac i odlazak u MLS, tačnije u ekipu Toronta.

Italijanski mediji otkrivaju da je dogovor pao kasno sinoć u jednom od rimskih restorana, gdje se Insigne sastao s predstavnicima Toronta te je potpisao ugovor.

Prvak Evrope s Italijom će tako podno Vezuva igrati do kraja sezone kada će uslijediti besplatni odlazak u kanadski tim.

Insigne se za ovaj potez odlučio u najboljim fudbalskim godinama (30). Iznenadio je mnoge, a posebno navijače Napolija koji se na neki način osjećaju izdatim. 

U novom klubu odlični ofanzivac će zarađivati 11.5 miliona fiksno te četiri miliona eventualnih bonusa što je zaista odlična cifra. 

Insigne je cijelu svoju igračku karijeru praktično proveo u Napoliju, naravno ne računajući nekoliko posudbi. 

Bio je i kapiten ovog tima, čiji dres nosi od 2012. godine. Biće zanimljivo vidjeti kako će navijači reagovati na prvom narednom meču Napolitanaca...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti