05. 01. 2022 - 07:45
Afrički kup nacija tjera Kloppa na zimu da kupuje: Zbog Manea...
907
Shares
Afrički kup nacija tjera Kloppa na zimu da kupuje: Zbog Manea i Salaha na Anfield stiže ZVIJEZDA La Lige

DA LI ZAISTA STIŽE SJAJNI DANJUMA?!

Afrički kup nacija tjera Kloppa na zimu da kupuje: Zbog Manea i Salaha na Anfield stiže ZVIJEZDA La Lige

05. 01. 2022 - 07:45
0
Shares

Afrički kup nacija kreće za 5 dana i većina klubova će za vrijeme trajanja tog prvenstva ostati uskraćeni za neke od najboljih igrača koji će igrati za svoje reprezentacije.

Prvenstvo će trajati sve do 6. februara kada je zakazano finale i neki klubovi bi mogli sve do tada čekati na svoje igrače da se vrate u klub.

Jedna od ekipa koja će biti najviše oštećena jeste Liverpool što Jurgen Kloppa stavlja na velike muke. On će ostati uskraćen za Sadio Manea i Mohamed Salaha, 2 udarne igle. Senegal i Egipat su jedni od favorita turnira i sigurno da bi Klopp mogao biti uskraćen za njivoe usluge sve do kraja prvenstva. Upravo zbog toga Klopp želi na Anfield dovesti novog igrača i to ne bilo kakvog.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mohamed Salah (@mosalah)

Prema navodima uglednog britanskog lista The Sun, Klopp je bacio oko na zvijezdu Villarreala, Arnaut Danjumu. 24-godišnji Holanđanin se smatra jednim od najboljih igrača La Lige na svojoj poziciji i samo nakon polagodine bi mogao napustiti La Ceramica stadion. On je tokom ljeta iz Bournemoutha stigao u La Ligu. Klopp upravo Danjumu cilja jer mu ne treba vrijeme da se navikne na stilu u Premier ligi, a u njemu bi dobio idealno pojačanje u budućnosti. 

Danjuma ima 24 godine i pred njim je sjajna prilika da napravi veliki iskorak u karijeri. Ove sezone je odigrao 18 utakmica u svim takmičenjima i ima učinak od 8 golova i 3 asistencije. 

Klopp je odavno bacio oko na sjajnog Holanđanina i navodno je spremna ponuda od 45 miliona eura kako bi Danjuma već od januara stigao na Anfield.

Učitaj još novosti