06. 12. 2021 - 07:58
TVRDE DA JE NADOMAK REALA, A SADA JE KILYAN OTKRIO MNOGO:...
907
Shares
TVRDE DA JE NADOMAK REALA, A SADA JE KILYAN OTKRIO MNOGO: Igrat ću za veliki klub...

DA LI ZAISTA POSTAJE STANOVNIK MADRIDA?!

TVRDE DA JE NADOMAK REALA, A SADA JE KILYAN OTKRIO MNOGO: Igrat ću za veliki klub...

06. 12. 2021 - 07:58
0
Shares

Kylian Mbappe na kraju sezone će gotovo sigurno napustiti PSG.

Francuzu ugovor s Parižanima ističe na ljeto naredne godine i tako može potpuno besplatno napustiti "Park prinčeva".

Prema najavama koje donosi "AS", sjajni Francuz pojačat će Real Madrid. U intervjuu koji je nedavno dao legendarnom Thierryju Henryju, Mbappe je otkrio da je i prethodno ljeto za njega bilo veoma burno.

"Razgovarao sam s roditeljima koji su mi govorili da trebam biti fokusiran samo na teren. Ipak, shvatio sam da želim da odem, da želim novi izazov. Bio sam razočaran zbog propalog transfera u Real Madrid, ali ja sam Parižanin. Kod kuće sam, ne igram treću ligu, nego se borim za Ligu prvaka. U budućnosti šta god da se desi, igrat ću za veliki klub", rekao je otvoreno Mbappe. 

Kylian je za sada ove sezone na 20 nastupa za PSG postigao devet golova i podijelio 12 asistencija. Njegov tim nalazi se na vrhu Ligue 1 i obezbijedio je plasman u osminu finala Lige prvaka, ali sjajnom Francuzu treba novi izazov u karijeri.

Podsjetimo, on je u PSG stigao 2017. godine iz Monaca, prvo na jednogodišnju posudbu, a onda su Parižani otkupili njegov ugovor.

S PSG-om je tri puta bio prvak Francuske, tri puta osvojio francuski Kup, te dva puta Liga Kup. Posljednje tri sezone bio je najbolji strijelac lige.

 

Učitaj još novosti