30. 11. 2021 - 16:34
Od koga je, previše je: Ancelotti nabrojao šestoricu boljih od...
907
Shares
Od koga je, previše je: Ancelotti nabrojao šestoricu boljih od Messija

Od koga je, previše je: Ancelotti nabrojao šestoricu boljih od Messija

30. 11. 2021 - 16:34
0
Shares

Dodjeljivanje Zlatne lopte Leo Messiju je sasvim očekivano izazvalo veliki broj reakcija u svijetu fudbala. 

Mišljenja su podijeljenja što je na neki način i očekivano. Međutim, Messi je na kraju po sedmi put odnio prestižnu nagradu, dok je Robert Lewandowski ostao praznih ruku.


Dan nakon dodjele nagrade svoj komentar o dodjeli Zlatne lopte Leu Messiju dao je i Carlo Ancelotti, trener Real Madrida i jedan od najboljih stručnjaka današnjice.

Italijan je nabrojao sedmoricu igrača kojim bi dao ovu prestižnu nagradu prije nego Argentincu. Jasno je da je bio previše subjektivan.

"U sukobu sam jer sam u Realu, ne mogu glasati za nekog ko je iz drugog tima. Prvo bih izabrao Benzemu, drugog Vinicusa, trećeg Courtoisa, četvrtog Casemira, petog Krossa, šestog Camavingu."


"A Messi... Ako im je najbolji to je lično mišljenje. Meni je najbolji Karim (Benzema), poručio je Ancelotti.

Da je Benzema najbolji na svijetu nešto ranije tokom dana je poručio i Toni Kroos.

"Prvo moram reći da me pojedinačne nagrade baš i ne zanimaju, ali budući da postoje, onda je OK. Po mom mišljenju, Messi definitivno nije trebao pobijediti ovaj put. Za mene je Benzema najbolji ako ocjenjujemo igre u ovoj godini", istakao je Kroos pa dodao:

"Nema sumnje da je Messi najbolji igrač desetljeća uz Ronalda, ali po mom mišljenju Cristiano pobjeđuje Lea u tom vremenskom periodu".

Inače, Benzema je završio na četvrtom mjestu iza Jorginha, Lewandowskog i Messija.

Učitaj još novosti