30. 11. 2021 - 09:21
PLANETA BRUJI O DODJELI ZLATNE LOPTE Reakcije Casillasa i...
907
Shares
PLANETA BRUJI O DODJELI ZLATNE LOPTE Reakcije Casillasa i Matthausa izazvale su najviše bure, evo šta su poručili

SMATRAJU DA JE NAGRADU ZASLUŽIO POLJAK

PLANETA BRUJI O DODJELI ZLATNE LOPTE Reakcije Casillasa i Matthausa izazvale su najviše bure, evo šta su poručili

Sport.ba
30. 11. 2021 - 09:21
0
Shares

Legendarni španski golman Iker Casillas oštro je kritizirao nagradu Zlatnu loptu nakon što ju je za 2021. godinu dobio Lionel Messi.

E, MOJ FUDBALE! Žestoka PALJBA po Mesiju nakon osvajanja Zlatne lopte! Navijači širom svijeta RAZOČARANI! (FOTO)

Mnogi smatraju da je nagradu trebao dobiti poljski napadač Robert Lewandowski ili Jorginho koji je s Italijom i Chelseajem pokorio Europu. Među onima koji tako misle je očito i Casillas.

Lewandowski je sačekao da se "slegnu strasti", a onda se oglasio na Instagramu: Evo šta je poručio Poljak

"Sve mi je teže vjerovati u ovu nagradu", poručio je bivši čuvar mreže Reala o najcjenjenijoj nagradi u svijetu nogometa.

"Messi je, za mene, jedan od pet najvećih nogometaša u povijesti, ali morate početi nagrađivati one koji su bili najbolji tijekom godine. Dovraga, nije to tako teško. Drugi to otežavaju", razočaran je Casillas.

Oglasio se je i Lothar Matthäus, legendarni bivši igrač njemačke reprezentacije i dobitnik Zlatne lopte 1990. godine. On je također kritizirao ovogodišnju dodjelu prestižne nagrade, odnosno činjenicu da je Lionel Messi sedmi put u karijeri dobio najveće individualno nogometno priznanje. Po njegovom mišljenju nagrada je trebala pripasti Robertu Lewandowskom.

"Iskreno, nakon ovog izbora ja više ne razumijem svijet. Uz sve dužno poštovanje prema Lionelu Messiju i ostalim nominiranim igračima, nitko ovu nagradu ne zaslužuje poput Roberta Lewandowskog. France Football nije dijelio nagradu prošle godine, a samo zbog toga i sve što je Robert osvojio s Bayernom u 2020., ona je trebala pripasti njemu", smatra bivši trofejni igrač.

"Bio je bolji od svih čak i ako samo gledate ovu godinu. Ne mogu shvatiti zašto mu nije dana nagrada", dodao je.

Podsjetimo, Messi je do svoje sedme Zlatne lopte stigao s 33 boda prednosti u odnosu na Lewandowskog. A kako je izgledao konačan poredak pogledajte OVDJE.

 

Učitaj još novosti