30. 11. 2021 - 10:30
Ovo je za mnoge bio najbolji govor tijekom dodjele Zlatne lopte
907
Shares
Ovo je za mnoge bio najbolji govor tijekom dodjele Zlatne lopte

PARIZ

Ovo je za mnoge bio najbolji govor tijekom dodjele Zlatne lopte

30. 11. 2021 - 10:30
0
Shares

Simon Kjaer skupio je osam bodova na glasanju za dobitnika Zlatne lopte i tako zauzeo 18. mjesto u poretku za nagradu koja je jučer navečer sedmi put u karijeri pripala Lionelu Messiju. Danski nogometaš priznao je da je to najbolji trenutak njegove karijere, a predstavljanje Kjaera na popisu u Parizu za mnoge je bio najbolji govor tijekom svečanosti u Parizu.

Didier Drogba nazvao ga je čovjekom koji je napravio razliku, ali ne u sportskom smislu već u smislu koji "nadilazi nogomet i sve nas".

"On je junak, a ono što je napravio za mene je vrhunac 2021. Simon Kjaer je spasio život svog saigrača Christiana Eriksena 12. lipnja ove godine. Neko je jednom prilikom rekao da ne nose svi superjunaci plašteve. Hvala ti, Simone", rekao je Drogba i pozvao prisutne da pljeskom pozdrave danskog kapitena.

Kjaer je, podsjetimo, u završnici prvog poluvremena utakmice između Danske i Finske na Europskom prvenstvu prvi priskočio u pomoć Eriksenu koji je doživio srčani udar.

Izvadio mu jezik kako ga ovaj ne bi pregrizao u nesvjestici, postavio je Eriksena u pravilan položaj i dao mu umjetno disanje. Zatim je oko Eriksena rasporedio sve suigrače kako grozne scene njegove agonije ne bi vidjeli navijači na stadionu ni gledatelji diljem svijeta. Nakon svega navedenog tješio je Eriksenovu djevojku Sabrinu Kvist Jensen koja je izbezumljena došla na teren i plakala.

Učitaj još novosti