30. 11. 2021 - 08:23
Lewandowski je sačekao da se "slegnu strasti", a onda se...
907
Shares
Lewandowski je sačekao da se

NAKON DODJELE ZLATNE LOPTE

Lewandowski je sačekao da se "slegnu strasti", a onda se oglasio na Instagramu: Evo šta je poručio Poljak

Sport.ba
30. 11. 2021 - 08:23
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Lionel Messi sinoć je po sedmi put u karijeri osvojio Zlatnu loptu iako su mnogi mišljenja da Argentinac to nije zaslužio.

Mnogi stručnjaci smatraju da je nagrada trebala pripasti Robertu Lewandowskom, ali otišla je ipak u ruke igrača PSG-a.

Messi je apsolutni rekorder sa sedam osvojenih Zlatnih lopti, sada ima dvije više od Ronalda, dok Lewa uprkos životnoj formi je ostao bez nagrade.

Podsjećamo, Lewandowski je i prošle godine bio fantastičan i s Bayernom je osvojio sve što je mogao, ali nije dobio Zlatnu loptu jer je ceremonija otkazana zbog pandemije koronavirusa.

Očekivalo se da će poljski napadač ove godine da dobije Zlatnu loptu jer je ponovo blistao na terenu, ali se to nije desilo. Na kraju je Messi imao najviše glasova, a prevagnula je činjenica da je osvojio Copa Americu s Argentinom.

I Messi je tokom obraćanja rekao da je Lewandowski trebao prošle godine da dobije Zlatnu loptu i da je to apsolutno zaslužio, ali sigurno da to nije neka utjeha za napadača Bayerna.

Nakon što je ceremonija završena Lewandowski se oglasio na društvenim mrežama i čestitao je Messiju na osvajanju nove Zlatne lopte.

"Prvo želim da čestitam Lionelu Messiju na osvajanju Zlatne lopte. Želim da se zahvalim svakom novinaru koji je glasao za mene i smatrao da sam napravio nešto važno u 2021. godini. Osvojio sam nagradu za najboljeg napadača godine, ali nijedan igrač ne može da osvoji neku individualnu nagradu bez pomoći jakog tima i vjernih navijača", poručio je Lewa i dodao:

"Zahvaljujem se Bayernu koji mi je dao mogućnost da uspijem i ispunim svoje snove. Također, hvala saigračima iz Bayerna i reprezentacije Poljske, ali i navijačima koji me podržavaju svakog dana i to mi zaista mnogo znači".

"I ono najvažnije, veliko hvala mojoj porodici, hvala majko, hvala Anna - vi ste ljubavi mog života i moji najbolji prijatelji. Hvala mojoj sestri Mileni i svim prijateljima i ljudima oko mene koji mi svakodnevno dajete podršku. Vi ste temelj mojih uspjeha".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Lewandowski (@_rl9)

 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti