30. 11. 2021 - 12:18
OVO ĆE MU BITI PRVI POTEZ Rangnick na Old Trafford dovodi...
907
Shares
OVO ĆE MU BITI PRVI POTEZ Rangnick na Old Trafford dovodi sjajnog veznjaka, s njim može itekako mnogo

HAIDARA NA METI

OVO ĆE MU BITI PRVI POTEZ Rangnick na Old Trafford dovodi sjajnog veznjaka, s njim može itekako mnogo

30. 11. 2021 - 12:18
0
Shares

Manchester United se prije nekoliko dana rastao sa Ole Gunnar Solskjaerom i nakon 3 godine ga nećemo više gledati na klupi Old Trafforda.

Prema navodima uglednog britanskog lista The Mirror, na mjesto Norvežanina stigao je Ralf Rangnick svjetski poznati trener koji je itekako cijenjen među kolegama. 

Na prethodne 2 utakmice pomoćnik Norvežanina, Michael Carrick, je predvodio ekipu i pri tome uspio da savlada Villarreal, i izvuče remi protiv Chelsea na Stamford Bridgeu. Već naredni meč bi trebalo da se na klupi nađe Njemac.

 Navodno je već posmatrao United i svjestane je gdje imaju najviše problema i na zimu želi tu poziciju da ojača, a riječ je o veznom redu. 

Naime, ime Amadou Haidara je prva želja Ralfa da ga potpiše već na zimu. Ralf ga već zadnjih nekoliko sezona prati i smatra da se radi o velikom igraču. 23-godišnji Haidara je prošao sve klubove kojima upravlja Red Bull, da bi 2019. godine stigao i do Leipziga gdje igra zaista odlično.

Rangnick smatra da bi se reprezentativac Malia itekako uklopio u njegov stil igre i da bi u mnogome pomogao Unitedu da se vrati na staze uspjeha. Ove sezone je odigrao 17 utakmica i pri tome ima učinak od 3 gola bez asistencije, ali njegov primarni zadatak je defanziva. 

 

Učitaj još novosti