29. 11. 2021 - 16:00
POČELO JE VELIKO POSPREMANJE Ragnick još nije ni sjeo na klupu...
907
Shares
POČELO JE VELIKO POSPREMANJE Ragnick još nije ni sjeo na klupu Crvenih đavola, a već je poznato koja dva igrača odlaze u januaru

HENDERSON I DE BEEK NAVODNO ODLAZE

POČELO JE VELIKO POSPREMANJE Ragnick još nije ni sjeo na klupu Crvenih đavola, a već je poznato koja dva igrača odlaze u januaru

29. 11. 2021 - 16:00
0
Shares

Nagađanja oko transera uvijek počnu kada se imenuje novi menadžer u klubu. Ralf Rangnick se pridružio Manchester Unitedu kao privremeni menadžer do kraja sezone prije nego što preuzme konsultantsku ulogu.

Prijelazni rok u januaru je tek za nešto više od mjesec dana, a prema izvještajima, već se prave planovi za bivšeg čelnika RB Leipziga.

Prema The Telegraphu, Manchester United će ovaj mjesec nastojati prodati dva igrača prije nego što Rangnick dovede nova pojačanja.

Donny van de Beek i Dean Henderson se muče za minutažu na Old Traffordu i bit će razmatrani kao igrači za koje je klub otvoren slušati ponude. Jesse Lingard ima tek nešto više od šest mjeseci do kraja ugovora i vjerovatno će otići u besplatnom transferu.

De Gea uživa u svojoj najboljoj sezoni u nekoliko godina i jedan je od najboljih igrača u ekipi, tako da Henderson ima vrlo male šanse da bude prvi golman u skorije vrijeme.

Henderson je prošle sezone potpisao novi dugoročni ugovor i ako ode, United bi mogao dobiti lijepu naknadu za njegov transfer.

Zanimljiv slučaj Van De Beeka će se nastaviti, ali odlazak ovog januara bi imao smisla. Međutim, postoje razlozi da se vjeruje da bi Nizozemac napredovao pod vodstvom Rangnicka i njegove filozofije.

Učitaj još novosti