27. 11. 2021 - 12:51
U Barceloni mjesecima skupljali novac i radili u sjeni, za...
907
Shares
U Barceloni mjesecima skupljali novac i radili u sjeni, za povrijeđenog igrača daju 50 miliona

U Barceloni mjesecima skupljali novac i radili u sjeni, za povrijeđenog igrača daju 50 miliona

27. 11. 2021 - 12:51
0
Shares

Barcelona će sigurno zabilježiti određene igračke promjene tokom zimskog prijelaznog roka. 

U petak se objavila informacija da Ferran Torres želi preći u Barcelonu o čemu smo već i pisali. Mladi Španac je izrazio želju da se vrati na Nou Camp, a danas stižu novi detalji oko mogućeg transfera.

Madridski AS piše da je Barcelona mjesecima skupljala novac i radila u sjeni na zaista velikom transferu. U javnosti se često spominjalo ime Raheema Sterlinga, ali zapravo se dogovarao Torresov transfer.

Navodno se Barcelonin direktor fudbala Mateu Alemany već nalazi u Manchesteru gdje se dogovaraju detalji oko transfera koji bi se trebao realizovati već na zimu.

Barca želi Xaviju podariti igrača oko kojeg će stvarati buduća ekipa, a izbor je plao na 21-godišnjeg Torresa koji je trenutno povrijeđen.

Mladi Španac ne igra duže od dva mjeseca. Posljednji nastup je upisao u pobjedi nad Leicester Cityjem (0:2), nakon toga je u Ligi nacija sa Španijom povrijedio stopalo i uopšte ga nema u kadru.

Prema nekim informacijama visina transfera iznosit će 50 miliona eura s tim da će određeni procenat pripasti i Valenciji, matičnom klubu sjajnog napadača. 

AS piše da je i Pep Guardiola dozvolio transfer, ali pod jednim uslovom i to isključio ako dva kluba dogovore finansijske uslove transfera. 

Torres je na 43 nastupa za City zabio 16 golova. Za Španiju je na 21 utakmici protivničke mreže tresao 12 puta. Poređenja radi Grizemann, Lukaku ili Benzema nisu bili ni blizu tih cifri u dresu svojih reprezentacija kada su imali 21 godinu.

Učitaj još novosti