28. 11. 2021 - 08:49
Urednik France Footballa otkrio Modrićevu reakciju kad je...
907
Shares
Urednik France Footballa otkrio Modrićevu reakciju kad je saznao za Zlatnu loptu

Urednik France Footballa otkrio Modrićevu reakciju kad je saznao za Zlatnu loptu

28. 11. 2021 - 08:49
0
Shares

Pascal Ferre jedan je od rijetkih ljudi koji prije dodjele Ballon d'Ora, nagrade za najboljeg igrača svijeta, znaju ko će dobiti titulu. On je otkrio kakva je bila reakcija Luke Modrića kada mu je javio radosnu vijest.

France Football prošle godine zbog pandemije koronavirusa nije birao najboljeg igrača svijeta, tako da je posljednja nagrada u vlasništvu Lionela Messija, koji je 2019. godine proglašen najboljim.

"Ne smijem otkriti tu tajnu"

Naredna ceremonija dodjele ove prestižne nagrade zakazana je za ponedjeljak (29. studeni), a favoriti su Robert Lewandowski i Lionel Messi. Ferre dobiva sto poziva dnevno. Zovu ga predsjednici, službenici, novinari, a svi u nadi da će im otkriti veliku tajnu.

"Ovo je šesta godina da sam odgovoran za ovo i do sada nisam napravio ni jednu grešku. Ne želim lagati, ali ne mogu reći ime pobjednika, to ne bi bilo korektno. Mnogo smo pažljivi. Zlatna lopta je velika nagrada. Mislim da ne postoji slična situacija u sportu", rekao je Ferre te podsjetio na anegdotu s kapetanom Hrvatske:

 "Luka Modrić je plakao kao dijete kad sam ga nazvao."


Modrić je nagradu dobio 2018. godine, nakon što je s Real Madridom bio prvak Europe, dok je s Hrvatskom osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu.

Osim ove anegdote, Ferre je otkrio još jednu tajnu, a to je da Cristiano Ronaldo želi završiti karijeru s više osvojenih Zlatnih lopti od Messija. Portugalac je pet puta dobio tu titulu, a Messi šest.

"Ronaldo ima samo jednu ambiciju, a to je da se oprosti s više osvojenih nagrada Ballon d'Ora od Messija. To znam, jer mi je rekao", izjavio je Ferre.

Učitaj još novosti